hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İDO'nun İstanbul-İzmir seferleri başlıyor

    İDOnun İstanbul-İzmir seferleri başlıyor
    expand

    İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (İDO), deniz ve kara ulaşımını entegre eden, İstanbul-İzmir seferleri, 22 Mart'ta başlayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İDO'nun Yenikapı Genel Müdürlük binasında düzenlenen basın toplantısında bilgi veren, İDO yabancı ortağı ve İDOBÜS hizmetinin fikir babası Sir Brian Souter, denizcilikte yepyeni bir kavram olan İDOBÜS hizmetinin benzersiz olduğunu ifade ederek, ilk kez deniz araçlarında uygulanacak bu modelin daha da geliştirilebileceğini söyledi.

    İDOBÜS hizmetiyle yolcuların deniz otobüsleri ile İstanbul-Kabataş'tan Bursa limanına 50 dakikada ulaştırılacağını, oradan da Kamil Koç ve Ulusoy seyahat firmalarının otobüsleriyle yolcuların Balıkesir, Manisa ve İzmir'e taşınacaklarını anlatan Souter, bu yolculukla İstanbul İzmir arasının 1,5 saat kısalmış olacağını kaydetti.

    22 Mart'tan itibaren İstanbul ve İzmir'den karşılıklı günde 13 sefer yapılacağını aktaran Souter, günün ilk saatlerinde neredeyse her saat başı sefer olduğunu kaydetti.

    Souter, hem deniz otobüsü hem de otobüslerde yolcular için internet erişimi imkanının bulunduğunu dile getirerek, esnek fiyat uygulaması sayesinde on binlerce ucuz biletin yolculara sunulacağını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brian Souter, günde 10 bin yolcu düşündüklerini aktararak, yaz mevsiminin sonunda bu projenin eğilimini değerlendireceklerini ve konsepti ispatladıktan sonra gidilecek yer sayısını artıracaklarını belirtti.

    Souter, kötü hava şartlarında, daha büyük deniz araçlarını kullanacaklarını vurgulayarak, kullanacakları otobüs sayısının şu an için 20 adet olduğunu, talep arttıkça bu sayının yükseltilebileceğini bildirdi.

    "Bursa'ya 1 TL'ye seyahat edilebilecek"

    İDO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Önder Sezgi de, ilk kez bugün www.idobus.com.tr internet adresinden bilet satışlarına başlanan ve 22 Mart'ta ilk seferi yapılacak olan İDOBÜS hizmeti ile denizyolu ve karayolu taşımacılığını birleştirdiklerini söyledi.

    Bu hizmetin çok önemli olduğunu vurgulayan Sezgi, İstanbul'da günde 13 kez yapılacak seferlerin saat saat 06.00'da başlayacağını, saat 24.00'e kadar süreceğini kaydetti.

    Sezgi, İzmir'den de günde yapılacak 13 seferin saat 01.30'da başlayacağını aktaran Sezgi, "Bursa'ya yapılacak seyahatler 1 TL'den başlayacak. 22 Mart'tan itibaren Bursa'ya 1 TL'ye seyahat edilebilecek. Fiyatlar, 1-5-8-12 TL civarında olacak, en yüksek fiyat 25 TL olacak" dedi.

    İDOBÜS'ün hizmet vereceği bölgede yıllık 10 milyon kişinin seyahat ettiğini anlatan Sezgi, "Kabataş'tan yolcuları alıp Bursa Güzelyalı terminaline taşıyacağız. Bursa şehir içi taşımacılık hizmetimiz olmayacak. Ulusoy ve Kamil
    Koç otobüs şirketlerinin otobüsleriyle İzmir, yol üzerinde Manisa ve Balıkesir'e yolcu taşıyacağız" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Önder Sezgi, İDO'nun yılda 53 milyon insana hizmet verdiğini ifade ederek, "Esnek fiyatlandırma ile seyahatini önceden planlayabilen yolcular çok avantajlı seyahat edebiliyor. Bu sabit fiyatlandırmadan daha avantajlı ama yolculuğa son dakika karar verip en yoğun zamanı talep edenler normalin üzerinde bilet ücreti ödedikleri için şikayet edebilirler" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow