hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "4+4+4'ü yapanlar az çok mürekkep yalamış"

    4+4+4ü yapanlar az çok mürekkep yalamış
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkede sadece 4 4 4'ün aleyhine konuşanların dışında lehine konuşanlar da var. Bizimle şu anda bu çalışmayı yürüten arkadaşlarımız az çok mürekkep yalamış insanlardır. Bu işleri az çok bilirler. 60 ay meselesini sürekli olarak gündeme getirenler, dünyayı iyi bir incelesinler" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Erdoğan, Süleymaniye Camisi'nde cuma namazını kıldıktan sonra camiden yaklaşık 200 metre uzaklıktaki Ensar Vakfı Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

    Erdoğan, yaklaşık 1 saat süren ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

    "Savcılık MİT müsteşarının yargılanması için izin istedi" şeklindeki soru üzerine Erdoğan, "Onunla ilgili kanun var biliyorsunuz. Kanunu okursanız orada her şey açık ve nettir" diye konuştu.

    Zorunlu eğitim yasa teklifi

    Başbakan Erdoğan, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkaran yasa teklifiyle ilgili soru üzerine, bu konuda görüş bildirenlerin bu konuyla ilgili hiçbir hazırlığın yapılmadığından bahsettiklerini belirterek, şöyle devam etti:

    "Bildiğiniz gibi Nimet hanımın zamanında bir eğitim şurası yapıldı. Bu eğitim şurasında kimler konuştu, kimler görüş sergiledi bunların hepsi belli. Şuranın sonuç bildirisi de belli. Tüm bunların dışında da herhalde bu ülkede sadece 4 4 4'ün aleyhine konuşanların dışında lehine konuşanlar da var.

    Bizimle şu anda bu çalışmayı yürüten arkadaşlarımız az çok mürekkep yalamış insanlardır. Bu işleri az çok bilirler. 60 ay meselesini sürekli olarak gündeme getirenler, dünyayı iyi bir incelesinler, baksınlar çocuk kaç aydan itibaren alıcı. Buna bir
    baksınlar ve okul öncesi eğitimi ne zaman başlatıyorlar ve biz ne zaman başlatıyoruz. Bunu da incelesinler.

    Bunu inceledikleri zaman 'efendim merdivenleri çocuklar nasıl çıkacakmış'... Sen üçüncü kata, dördüncü kata getirip de birinci sınıf öğrencisini koymazsın, giriş sınıfına koyarsın olur biter. Yani bu kadar komik kendilerine göre tezler geliştiriyorlar. Bu işe sıfırdan başlamıyoruz. Bu işlerdeki tecrübemiz, deneyimimiz, dünyanın her yerindeki tecrübeleri inceleyerek çalışmalarımızı yaptık. Komisyon bitecek ondan sonra genel kuruldan geçirmek suretiyle ülkemizin özellikle 10 yıllarını kaybettiği düz
    liselerden yavaş yavaş meslek liselerine geçiş sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz."

    Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkaran yasa teklifiyle ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yönelik soruya da Erdoğan, "Kılıçdaroğlu ile bugüne kadar hiçbir konuda uzlaşı sağlanamadı. Biz akşamdan sabaha değişen biriyle neyi  konuşacağız?" şeklinde cevap verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow