hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fok Badem'i sopayla eğiten veterineri savundu

    Fok Bademi sopayla eğiten veterineri savundu
    expand

    Geçtigimiz ay, Fok Badem'in sopayla döverek eğittiği gerekçesiyle 1848 lira para cezasına çarptırılan A.G'yi meslektaşları savundu: "Badem, insanlardan uzak tutulmak için ceza yöntemiyle eğitildi"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaptığı açıklamada veteriner hekim A.G.'nin Türkiye'deki iki Akdeniz foku uzmanından biri olduğunu belirten İzmir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Suat Çelikel, 2006 yılında çok kötü durumda bulan Badem'in A.G tarafından rehabilitasyona alındığını ve dünyada ilk kez uygulanan bir yöntemle özel bir sonda ile midesine girilerek balık püresiyle beslendiğini, bu sayede sağlıklı bir gelişim gösterdiğini anlattı.

    Çelikel, Badem'in rehabilitasyon sonrası evcilleşmemesine ve insanlara alışmamasına özen gösterildiğini; fakat doğaya salındıktan kısa bir süre sonra insanların yoğun olduğu bölgelerde ortaya çıkan Badem'in, "oyun oynamak" maksadıyla insanlara zarar vermeye başladığını ve bu nedenle zıpkınla yaralandığını hatırlattı. Çelikel, "A.G. Badem'i, insanların zararlı olduğunu anlatmak için ceza yöntemiyle eğitmektedir. Yapılanlar, hayvana zarar verme amacı taşımıyor" dedi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow