hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Horoz dövüşüne 129 gözaltı

    Horoz dövüşüne 129 gözaltı
    expand

    Denizli İzli Horozları ile Kanatlı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği'ne düzenlenen operasyonda horoz dövüştüren ve izleyen toplam 129 kişi gözaltına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Denizli'de, Denizli İzli Horozları ile Kanatlı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği'ne operasyon düzenlendi. Polis, dernek binasında özel olarak hazırlanan areneda horoz dövüştüren ve izleyen, aralarında dernek yöneticilerinin de bulunduğu 129 kişiyi gözaltına alıp, Kabahatlar Kanunu'na göre para cezası kesti. Gözaltına alınan şüphelilerden 3'ü adliyeye sevk edilirken, diğerleri ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

    Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, dün gece 3'üncü Sanayi Sitesi'ndeki Denizli Horozları ile Kanatlı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği'ne operasyon düzenleyen polis ekipleri, içeride horoz dövüşü izleyen çok sayıda kişiyle karşılaştı. Dernekte çevre illerden gelen kişilerin alkol alıp, bölge turnuvasında horoz dövüşlerine para yatırarak bahis oynadıkları belirlendi.
    Dernek çatısı altında horoz dövüştürülen binada yapılan aramada dövüşlerde yaralanan horozlara müdahale etmek için kullanıldığı belirlenen iğne, iplik ve ağrı kesici ilaçlar bulundu. Ayrıca özel olarak hazırlanan arenada dövüşler öncesinde horozlara daha iyi mücadele etmeleri için elektrik verildiği de belirlendi. Polis, çantalar içinde tutulan ve yaralı horozları da kurtardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Denizli Horozları ile Kanatlı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı 59 yaşındaki Ö.O., oğlu A.O. ve S.G. ile dövüşleri izleyen 126 kişi gözaltına alınıp, Kabahatlar Kanunu'na göre 169'ar lira para cezası kesildi. Ö.O., oğlu A.O. ve S.G., polisteki işlemlerinin ardından, "kumar oynamak, oynatmak" ve "hayvanlara kötü muamele ve eziyet etmek" suçlarından adliyeye sevk edildi. Diğer 126 kişi ise ifadelerinin ardından sersest bırakıldı. Ayrıca el konulan yaralı 19 horoz da Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.
    Daha önce aynı suçtan dört kez gözaltına alınan ve polisteki ifadelerinde horozları dövüştürdüklerini kabul etmeyip, güzellik yarışması yaptıklarını ileri süren Ö.O., bu kez antrenman yaptırdıklarını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow