hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dekolte yasağı mat oldu

    Dekolte yasağı mat oldu
    expand

    Gaziantep'te düzenlenen Avrupa Kadınlar Satranç Turnuvası sırasında sporculara mini etek ve dekolte yasağı getirildi. Ancak turnuvaya katılan birçok kadın sporcunun yasaklara uymadığı görüldü.

    1 Mart'ta başlayan Avrupa Bireysel Kadınlar Satranç Şampiyonası sessiz sedasız devam ederken geçen salı alınan ilginç 'minit etek' ve 'dekolte' yasağı kararıyla gündeme oturdu.

    Vatan gazetesinin haberine göre; Avrupa Satranç Birliği, 27 yıllık tarihinde ilk kez sporcular için müsabaka sırasında uymak zorunda oldukları kılık kıyafet yönetmeliği yayımladı.

    Alınan kararla, kadın sporculara dizlerinin 10 cm üzerinde mini etek giymeleri yasaklandı ve çok aşağıda olmamak kaydıyla gömleklerinin sadece sadece üst iki düğmesini açık bırakabilecekleri belirtildi.

    Parmak arası terlik ve sandaleti yasaklayan genelgede, "Dini nedenler dışında oyuncular şapka ya da örtü takamaz" denildi.

    Yasağa uymayan sporcuların oyundan uzaklaştırılacakları ve uygun kıyafetle gelmeyen izleyicilerin de salondan çıkarılacağı ifade edildi.

    Avrupa Satranç Birliği Genel Sekreteri Sava Stoisavljevic ise, kıyafet düzenlemesi hakkında, "Satrancın imajını korumak için önemli bir adım attık. Biz turnuvalarımızın düzenlendiği her ülkenin geleneklerine saygılıyız. Örneğin bazı ülkelerde kadın oyuncular başlarını örtmek zorunda. Avrupa'da bu tip konular pek tartışılmıyor" dedi.

    "Boşboğazlık yapmış"


    Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, yasağın Dünya Satranç Federasyonu'nun da yasağı desteklemediğini belirterek, "Ciddi anlamda belirsiz olan bu kurallar arasında, kıyafetlerin aşırı olmaması ve delik olmaması gerektiği şeklinde çok garip anlaşılmaz ifadeler var. Türk makamlarının da bu konuyla hiç ilgisi yok. Avrupa Satranç Birliği Genel Sekreteri de resmen boşboğazlık yapmış" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow