hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahçeli, AK Parti'yi aklı selime davet etti

    Bahçeli, AK Partiyi aklı selime davet etti
    expand

    MHP lideri Devlet Bahçeli, 12 yıllık eğitim yasa teklifinin kabul edildiği arbedeli komisyon toplantısını eleştirdi. Bahçeli, AK Parti'yi aklı selime davet etti, teklifin geri çekilmesini istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, "milli eğitim sisteminde yapılması planlanan değişikliğin, komisyonda görüşülmesi sırasında yaşananların, bu doğrultuda Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kabalığı, eşkıyalığı ve Meclis'i arenaya çeviren şuursuzluğunu fazlasıyla gösterdiğini" öne sürdü.

    Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Eğitim alanında yapılması düşünülen bir düzenlemenin, yangından mal kaçırırcasına yasalaşması için uğraşılır ve toplumdaki farklı görüş ve kanaatler dinlenmeden vicdanlar kanatılırsa bunun adı dünyanın her yerinde 'despotluk' olarak tanımlanacaktır. Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümeti, böyle bir müstebit siyaset hastalığına yakalanmış ve Alman Nazi yönetimine bile taş çıkarmıştır.

    Komisyonda sunulan kanun teklifi görüşülürken, iktidar partisinin terör estiren, zorba ve siyasi nezaketten uzak tavır ve yaklaşımları yakışıksızdır, yanlıştır ve yozlaşmanın çatırtılarıdır. Kendi dışındaki söz, düşünce ve önerilere kapalı olan ve yapılan itirazlara karşı da vahşiyane davranış sergileyen Adalet ve Kalkınma Partisi zihniyetinin, demokratik vicdanı körelttiği ve yaraladığı bu son olayla iyice netleşmiştir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zorlamalarla ve emrivakilerle TBMM Genel Kurulu'na getirilen yasa teklifinin, mutlaka geri çekilmesi ve gerginliğin acilen sonlandırılması gerekmektedir.

    Şık ve Şener'in tahliyesi

    Aralarında Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın da bulunduğu gazetecilerin tahliyesine de değinen Bahçeli, "Bir yılı aşkındır tutukluluk halleri devam eden dört gazetecinin tahliye haberlerinden duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Dileğim halen cezaevinde bulunan milletvekilleri ve diğer gazetecilerin de özgürlüklerine bir an önce kavuşmalarıdır" dedi.

    Başbakan'ın sağlığı

    MHP lideri, Başbakan Erdoğan'ın sağlığı ile ilgili haberlere de değindi.

    Bahçeli, "Başbakan Erdoğan'ın, sağlığı üzerinde soru işareti oluşturmak, belirsizliği körüklemek ve insan ömrüne kulaktan dolma şayialarla vade biçmek en hafif tabiriyle ahlaksızlık ve utanmazlıktır" dedi.

    Devlet Bahçeli, "Erdoğan'ın sağlığı üzerinden yapılan haberlerin, iki yıllık ömrü kaldığına dönük çirkin ve insafsız yayıncılığın bizim nezdimizde hiçbir kıymet hükmü bulunmamaktadır. Bir yılı aşkındır tutukluluk halleri devam eden dört gazetecinin tahliye haberlerinden duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

    ABD'li medya şirketiyle görüşme

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Başbakan'ın, ABD'li bir medya şirketinin sahibiyle görüşmeler yapması, bazı gazete ve televizyonların satışına aracılık yaptığı imajı vermesi işgal ettiği makamla katiyen uyumlu olmamıştır" diyen Bahçeli, "Ogerleri, Oferleri, Arap şeyhlerini unutmadık" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow