hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Türk gazeteciler için her türlü girişimi yapıyoruz"

    Türk gazeteciler için her türlü girişimi yapıyoruz
    expand

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'de kaybolan Türk gazeteciler için her türlü girişimi yaparak, onların sağ salim dönüşleri için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki 10. Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'na katılan Davutoğlu, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Bir gazetecinin, "Suriye'ye giden iki Türk gazeteciden dört gündür haber alınamıyor, size ulaşan son bilgiler nedir?" şeklindeki sorusu üzerine Davutoğlu, bu haber kendilerine ulaşır ulaşmaz yoğun bir çaba içerisine girdiklerini belirtti.

    Gerek Suriye yönetimi gerek ilgili taraflar nezdinde girişimlerde bulunduklarını ve bulunmaya devam ettiklerini ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

    "Tabii bu tür durumlarda saygı gösterilmesi gereken husus; gazetecilerin, basın mensuplarının güvenliğidir. Olağanüstü şartlarda görev yapanbasın mensupları bazı risklerle karşılaşabilirler, ama kim nerede olursa olsun basın mensuplarının görevlerini yaparken onların güvenliğinin teminat altına alınması lazım. Son dönemde Suriye'de uluslararası basından da hepimizi üzen kayıplar oldu. Bu Suriye'deki durumun ne kadar ciddi bir noktaya geldiğini gösteriyor. Bizim basın mensuplarımız için de her türlü girişimi yaparak sağsalim dönüşleri için yoğun çaba sarf ediyoruz. Onların ülkemize sağ ve salim dönmelerini temenni ediyoruz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Davutoğlu, başka bir gazetecinin, "Irak'ta 24 Türk işçinin kayıp olduğunu" hatırlatması üzerine, bu konuda kendilerine detaylı bir haberinulaşmadığını bildirdi.

    "Dikkatli olun" uyarısı

    "Ülkemizin dışarıda aktiviteleri arttıkça bu tür olaylarla karşılaşılıyor" diyen Davutoğlu, "En son Afganistan'da kaçırılan bir işçimizi biliyorsunuz. Geçen hafta kurtarmıştık. Nerede olursa olsun bütün vatandaşlarımızı takip etme gücümüz ve irademiz vardır. Bu konuda bütün çabalarımızı sürdüreceğiz. Özellikle Suriye'de son günlerde yaşadığımız gelişmeler sonucunda vatandaşlarımızın Suriye seyahatleri konusunda son derece dikkatli olmalarını özellikle rica ediyoruz" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow