hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Türkiye ile hemfikiriz"

    Türkiye ile hemfikiriz
    expand

    KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye'de yaptıkları görüşmelerde gördükleri ilgi ve ulusal davadaki fikir birliklerinin kendilerini son derece memnun ettiğini belirterek, Türkiye ile Kıbrıs konusunda hemfikir olduklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Eroğlu, dün akşam, Ankara'daki temaslarını tamamlamasının ardından KKTC'ye dönüşünde yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile yaptıkları ve Kıbrıs müzakereleri ile ekonomik konuların ele alındığı görüşmelerin son derece olumlu geçtiğini belirtti.

    Türkiye'de gördükleri ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Eroğlu, Cumhurbaşkanı Gül'ün daveti üzerine gittikleri Ankara'da çalışma toplantıları yaptıklarını kaydetti.

    Gül ile Davutoğlu'nun da katıldığı toplantıda Kıbrıs müzakerelerinin detaylı bir şekilde ele alındığını, Başbakan Erdoğan ile ekonomik konuların görüşüldüğünü, ayrıca Kıbrıs konusunda da bilgi verip görüşlerini aldıklarını anlatan Eroğlu, daha sonra da Dışişleri Konutuna gidip burada Kıbrıs konusunda daha detaylı konuları değerlendirdiklerini söyledi.

    Eroğlu, "Memnuniyetle söylemek isterim ki Cumhurbaşkanlığına seçildiğimden bugüne kadar sürdürülen müzakerelerle ilgili Türkiye ile herhangi bir yanlış veya ters düşüşümüz yok. Yapılan görüşmelerde, müzakerelerle ilgili Türkiye ile hemfikir olduğumuzu gördük. Bundan sonrası için de yine hemfikir olduğumuzu detayları ortaya koyup tartışarak anlamış olduk" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow