hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atatürk Havalimanı'nda yeni dönem!

    Atatürk Havalimanında yeni dönem
    expand

    Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan sonra Atatürk Havalimanı'nda da "Open Gate" (Açık Kapı) uygulamasına geçildi. Uygulamayla birlikte yurtdışına uçacak yolcular, uçağa binmeden önce körük başları yerine pasaport kontrolünden hemen önce ortak havuzda aranacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni uygulama Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde sabah saat 03.00'de başladı.

    Uygulamayla birlikte bilet-bagaj işlemlerini yaptıran yolcular pasaporttan geçiş öncesinde son güvenlik kontrolüne gelecek.

    Yolcular pasaport kontrolünden önce el bagajlarını X-Ray cihazından geçirip ardından dedektörlü kapıdan geçiş yaparak pasaport kontrolüne girecek. Yolcular, uçağın kalkışına kadar diledikleri gibi zaman geçirebilecekler.

    ABD ve Kanada uçuşları hariç bütün uçuşlarda yolcular başka aramadan geçmeden uçağa binebilecek. Yetkililer bu uygulamayla, ani uçak kapı değişikliklerinde sorun yaşanmasının önüne geçileceğini belirtti.

    Makaslar ve zımbalar bile toplatıldı

    Öte yandan Open Gate uygulaması öncesi alınan güvenlik komisyonu kararına göre Open Gate sisteminin ardından pasaport kontrolü sonrasında bulunan mağaza ve ofislerdeki makas ve zımba gibi kesici aletlerin kullanılmasına izin verilmiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca fast foodlarda bulunan çatal, bıçak gibi kesici ve delici aletler mutfak personeline zimmetlendi. Dün gece polis ekipleri pasaport sonrasında bulunan mağaza ve ofisleri gezerek konuyla ilgili personele bilgi verdi.

    Transit yolcular ve personel de aramadan geçecek

    İstanbul aktarmalı olarak başka ülkeye uçuş yapacak olan transit yolcular da gidiş katı arındırılmış salona girmek için dedektörlü kapı ile X-Ray'den geçecek. Yine havalimanı personeli arındırılmış salona giriş yaparken personel dedektörlü kapıyı kullanıp güvenlik arasından geçecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow