hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gül: "Sivas aydınlatılmadı"

    Gül: Sivas aydınlatılmadı
    expand

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sivas olayları davasına ilişkin olarak, "Bu olay, yakın siyasi tarihimizin en acı ve en utanılacak olaylarından birisidir. Bunun bütün veçheleriyle ortaya çıkartılması lazım. Bu olay tam aydınlatılmamıştır, tam aydınlatılması gerektiği kanaatindeyim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Gül, Ekvador Cumhurbaşkanı Rafael Correa Delgado ile Çankaya Köşkü'nde düzenledikleri ortak basın toplantısında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

    Sivas olaylarıyla ilgili davada 6 kişinin dosyasının zaman aşımına uğramasının ardından oluşan tepkilere ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Gül, Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak'ın davayla ilgili olarak yargılama sürecinin bitmediğini belirttiğini hatırlattı.

    Gül, "Dava devam ediyor demektir. Bu olay yakın siyasi tarihimizin en acı ve en utanılacak olaylarından birisidir. Aslında bunun bütün veçheleriyle ortaya çıkartılması lazım. Bu olay tam aydınlatılmamıştır. Bu olayın tam aydınlatılması, nasıl oldu, kimler, nedir... Tam aydınlatılması gerektiği kanaatindeyim" diye konuştu. 

    Cumhurbaşkanı Gül, Oda TV davası sanıklarından Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın tahliyelerinin ardından yaptıkları açıklamalara ilişkin değerlendirmesiyle ilgili soruyu da, "Gazetecilerle ilgili de, ben başından beri görüşlerimi paylaşmıştım. Mahkeme nihayet verdiği kararla Türkiye'nin imajına çok büyük katkı sağlamıştır. Tabii ki tahliye olmaları ve yargılamaların gazeteciler için dışarıdan devam ediyor olması bizi de memnun etmiştir" diye yanıtladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow