hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hatay Havalimanı trafiğe açıldı

    Hatay Havalimanı trafiğe açıldı
    expand

    Hatay'da aşırı yağışların etkisiyle su kanallarının taşması nedeniyle pist ve apronunun su altında kalması sonucu hava trafiğine kapanan Hatay Havaalanına, 37 gün aradan sonra ilk uçak indi.

    Alınan bilgiye göre, kentte Ocak ayından itibaren etkili olan yağışlar nedeniyle hava trafiğini tehlikeye atmamak için 29 Ocak tarihinde uçuşa kapatılan, pist ve aprondaki suların çekilmesiyle 3 Şubat tarihinde yeniden ulaşıma açılan Hatay Havalanı, yağışların artması ve Amik Ovası'ndaki suyun tahliye edilememesi nedeniyle 7 Şubat tarihinde yeniden ulaşıma kapatıldı.

    Valilik öncülüğünde Devlet Su İşleri, İl Özel İdaresi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince sürdürülen çalışmaların ardından suyun pist bölgesinden çekilmesiyle havaalanında 37 gün aradan sonra yeniden uçak seferleri başladı ve Pegasus Havayollarına ait İzmir-Hatay seferini yapan uçak, alana iniş yaptı.

    Uçaktan inen yolcular apronda su bulunması nedeniyle servis araçları ile pistten alınarak, terminal binasına taşındı.

    Havaalanında bugünden itibaren uçak seferlerinin düzenli olarak yapılacağı, 37 günlük sürede ise 304 uçak seferinin gerçekleştirilemediği öğrenildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow