hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Babacan: "Deprem sigortası istenen düzeyde değil"

    Babacan: Deprem sigortası istenen düzeyde değil
    expand

    Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, depremlerin ağır faturasına rağmen Türkiye'nin hala sigortalılık bilincinde istenilen düzeyde olmadığını söyledi. Babacan, Doğal Afet ve Sigortaları Kurumu'nun toplantısında konuştu ve Van'ın deprem sigortasının en düşük düzeyde olduğu il olduğunu söyledi.

    Marmara,Simav ve son olarak da Van depremi hafazalara kazındı. Ama Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a göre buna rağmen hala yeterli bilinç yok. Babacan, "Türkiye'de sigortalılık bilinci istenilen manada gelişmiş durumda değil. Bugün Türkiye'de zorunlu deprem sigortası ile depreme karşı güvence altına alınan konut sayısı yaklaşık 3 milyon 800 bin. Bu, geçmişe göre iyi bir rakam gibi görünüyor ama Türkiye'deki konut sayısına bakılınca tatmin edici değil" dedi.

    Bu rakamın daha da artması gerektiğini ifade eden Babacan, Van'a ilişikin rakamları açıkladı. Babacan, "Enteresan şekilde Van ilimiz deprem sigortasının Türkiye genelinde en düşük yüzdeye sahip olduğu il. Böyle olmasına rağmen 150 milyonluk toplam hasar ödemesi yapılmış. Bunun 61 milyonu DASK tarafından yapılmış" diye konuştu.

    Babacan, ödemelerin 80 milyona kadar ulaşabileceğini de söyledi. Sözü zorunlu deprem sigortasının yaygınlaştırılmasına destek olacak hükümler içeren Meclisteki Afet Sigortaları Kanun Tasarısına getiren Babacan, "Ümit ediyoruz ki önümüzdeki dönemde yasal düzenleme tamamlanacak ve yürürlüğe girecek. Bir bakıma afet sigortasını biraz daha yaptırımlarla beraber yaygınlaştırmayla alakalı bir düzenleme bu" şeklinde konuştu.

    Ödülleri Babacan'ın verdiği DASK'ın 2011 için başlattığı yarışmada ise en yüksek sigortalılık oranına ulaşan il Bolu, en yüksek oranda poliçe artışı kaydeden il Hakkâri, en iyi zorunlu deprem sigortası teşvik kampanyasını yürüten iller ise Tunceli ve Bursa oldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow