hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP önergesine ret

    CHP önergesine ret
    expand

    TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin eğitim sistemindeki sorunların tespit edilmesine ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi kabul edilmedi.

    CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin komisyon görüşmelerinde İçtüzüğün ihlal edildiğini, CHP'li milletvekillerinin söz hakkının Komisyon Başkanı tarafından engellendiğini savundu.

    "TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in binlerce sayfayı okumasına gerek yok, komisyonun son gün tutanağını okuması yeterlidir" diyen Hamzaçebi, Çiçek'in dün Komisyon Başkanı Nabi Avcı'ya gönderdiği yazıya, CHP'nin  itirazlarının bir çoğunu koymadığını savundu.

    Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nun, bugün, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran teklifle ilgili raporunu TBMM Başkanlığına sunduğunu, raporun TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in önünde olduğunu söyleyen Hamzaçebi, "Yazı yazmış olmanız sizi kurtarmaz. Hukuksuzluk ortadadır. Komisyon Başkanına 'hukuka uygun hareket et' bile diyemiyorsunuz. Bunu deme iradesini, cesaretini gösteremiyorsunuz" diye konuştu.

    Bant aparatı ilgili tartışmalara da değinen Hamzaçebi, "Sayın Başkan bant aparatından medet umar hale geldi. O komisyonda yaşananları bir bant aparatı örtmeye yetmez" dedi.

    Çiçek'in, Meclis Başkanlığı makamını tartışmaya açtığını öne süren Hamzaçebi, "Şimdiye kadar sizin makamınıza saygı gösterdim, tartışma konusu yapmamaya özen gösterdim ama siz de kariyerizme ve konformizme teslim olursanız, kariyeriniz halk nezdinde bitmiş olacaktır" iddiasında bulundu.

    Gelecek hafta yasalaşmasını istiyoruz

    AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Bant aparatını çok hafife aldınız ama ağırlığı 534 grammış. Bu aparatın vücudun öldürücü bir yerine isabet ettiğini düşünün" dedi.

    Meclisi, komisyonları çalıştırmak durumunda olduklarını belirten Aydın, "Asla ve asla kürsü işgallerinin olmaması gerekiyor. Meclisin sağlıklı çalışması gerekiyor" diye konuştu.

    Aydın, gelecek hafta halkın talebi olan bu teklifin yasalaşmasını istediklerini söyledi.

    MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Komisyonda söz istedim ve benim sesim de yüksek. Bunu duymamak için Meclis dışında değil Ankara dışında olmak gerekir. Olanlar cep telefonumda kayıtlı" dedi.

    Yeniçeri, kesintisiz eğitim tartışması yerine bunun içinin nasıl doldurulacağının tartışılması gerektiğini söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow