hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cudi'de şehit sayısı 6 oldu

    Cudide şehit sayısı 6 oldu
    expand

    Cudi Dağı'nda iki gündür süren operasyonlarda şehit sayısı 6'ya yükseldi. 7 PKK'lı öldürüldü.

    Baharın gelmesiyle birlikte Şırnak'ta PKK'ya yönelik operasyonlar başlatıldı. Cudi Dağı'nda tespit edilen bir grup PKK'lıya yönelik sabah saatlerinden itibaren hava destekli operasyon düzenlendi. Operasyona Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na bağlı jandarma özel harekat timleri ve Şırnak Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Timleri birlikte katıldı.

    Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan Kobra helikopterler, PKK'lıların bulunduğu alanları ateş altına aldı. Yer yer karlarla kaplı olduğu öğrenilen operasyon bölgesine Sikorsky helikopterlerle polis ve jandarma özel harekat timleri indirildi.

    Jandarma ve polis timlerinin takibe aldığı PKK'lılara dönük güvenlik güçlerinin "Teslim ol" çağrısına ateşle karşılık verildiği belirtildi. Açılan ilk ateşte dün 5 özel harekatçı polisin şehit olduğu belirtildi. Bölgede çatışmaların dünden beri devam ettiği ve şehit sayısının 6'ya çıktığı öğrenildi. Çatışmalarda ayrıca 7 PKK'lının da öldürüldüğü açıklandı.

    Şehitlerin isimleri belli oldu

    Emniyet Genel Müdürlüğü'nün internet sayfasında yapılan duyuruda, Başpolis Memuru Kadir Can, polis memurları Cihat Akkaya, Recep Topaloğlu, Arif Mamış, Selim Arslan ve Mustafa Erdoğan'ın şehit oldukları belirtildi.

    Duyuruda, polislerin cenazelerinin Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde bugün düzenlecek törenin ardından, illerine götürülmek üzere Diyarbakır'a gönderileceği bildirildi.

    Annesini arayıp, "Vuruldum" dedi


    Çatışmada yaralanan Özel Harekat Şubesi'nde görevli polis 26 yaşındaki Erkan Onur Can, cep telefonundan aradığı annesi Fatma Can'a "Ah, anne vuruldum" diyebildi. 55 yaşındaki Fatma Can oğlunun ve arkadaşlarının PKK'lılarla çatışmasında silah seslerini telefondan dinlediğini söyledi.

    Cudi Dağı'nda operasyona yapan güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında saat 10.00 sıralarında çatışma çıktı. PKK'lıların açtığı ilk ateşle 5 güvenlik görevlisi şehit olurken, bazıları da yaralandı. Yaralananlardan 5 yıllık polis Erkan Onur Can, Adana'nın Kozan ilçesinde oturan annesi Fatma Can'ı aradı. Telefonda oğlunun "Ah anne vuruldum" diyen sesini duyan Fatma Can, şoke oldu. Silah seslerinin geldiği telefondan çatışmaya kilometrelerce uzaktan tanık olan Fatma Can, oğlunun da şehit olduğunu düşünerek sinir krizleri geçirdi.

    Yaralanan polis Erkan Onur Can arkadaşları tarafından Şırnak'ta hastaneye kaldırılırken, fenalaşan annesi Fatma Can da yakınları tarafından götürüldüğü Kozan Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Fatma Can'a sakinleştirici iğne yapıldı ve yakınlarının çabasıyla telefonla konuştuğu oğlunun yaralı olduğunu öğrenince biraz rahatladı.

    Kendisi gibi polisle evli olan Erkan Onur Can, telefonda sağlığının iyi olduğunu söyledi ve çatışmayı anlatırken, "Polis arkadaşımı Yavuz ile komiser yardımcımız şehit düştü. Benim gibi yaralanan arkadaşlarım var" dedi.

    Erkan Onur Can'ın operasyonda yaralandığı haberi üzerine Kozan'daki akrabaları da baba evine akın edip, gelişmeler hakkında bilgi almaya çalıştı.

    Konuyla ilgili Ordu'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Teröristin baharı yazı olmaz ama burada terörist saldırısından çok istihbarata dayalı olarak güvenlik güçlerimizin terörist grubun bulunduğu mağara ve çevresini kuşatması söz konusu. Operasyonlar devam ediyor." dedi.

    Diyarbakır'da tören

    Bu arada Şırnak'taki çatışmada şehit düşen polis memurları için Diyarbakır Ünal Erkan Helikopter Alanı'nda düzenlenen törende ilk olarak şehitlerin öz geçmişleri okundu.

    İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, burada yaptığı konuşmada, öz geçmişlerini dinledikleri 6 değerli arkadaşlarının şahadeti vesilesiyle düzenlenen veda ve uğurlama töreninde herkesin acısının büyük olduğunu bildirdi.

    Törende tabutlara sarılan şehit yakınları gözyaşlarını tutamazken, üzüntülerini yaktıkları ağıtlarla dile getirdiler.

    Okunan duaların ardından 3 helikoptere konan şehitlerin cenazeleri uçakla memleketlerine gönderilmek üzere Diyarbakır Havaalanı'na götürüldü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow