hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    E-5'te bina çirkinliğine son verilecek

    E-5te bina çirkinliğine son verilecek
    expand

    İstanbul'da E-5 ve E-6 yollarında gerçekleştirilecek iki proje sayesinde binaların oluşturduğu çirkinliğe son verilecek. Dış cephelerin renk, biçim ve tanıtım panoları yeniden hazırlanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa'nın kültür başkentliğini üstlenmiş, güzelliği ebedi, İstanbul...

    İstanbul'a ayak basanların karşılaştığı ilk manzara ise, bambaşka. Birbiriyle uyumsuz, kimlik ve estetikten uzak, renk renk reklam tabelalarıyla çevrilmiş binalar...

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihi görüntüsüne uygun bir yüz kazandırılması ve görüntü kirliliğini yok etmek için çalışma başlattı.

    Atatürk Havalimanı'ndan Boğaz Köprüsü'ne kadar 50 km alanda D100 karayoluna paralel binaların cepheleri yenilenecek. 1305 binanın oluşturduğu çirkin görünüme son verilecek.

    Büyükşehir Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürü Ali Ergün, "Projenin amacı İstanbul'un çağdaş ve modern kent kimliğine katkıda bulunmak" dedi.

    Boğaziçi Köprüsü ile Atatürk Havalimanı kavşağı arasındaki güzergahı kapsayacak projenin tamamlanması yaklaşık 1.5 yıl sürecek. Her vatandaş kendi bina cephesiyle ilgili projeye belediyenin internet sitesinden ulaşabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anadolu Yakası ve TEM Otoyolu güzergahı da ileriki süreçte projelendirilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow