hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP şikayetçi oldu!

    CHP şikayetçi oldu
    expand

    CHP, Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Nabi Avcı ile 4 AK Partili hakkında suç duyurusunda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP'li Mahmut Tanal, Avcı ve diğer üyelerin görevi kötüye kullandıklarını ve gerçeğe aykırı belge düzenlediklerini öne sürdü.

    CHP İstanbul Milletvekili Tanal, başvurusunda, kavgalı toplantıya ilişkin düzenlenen komisyon tutanağının fiili durumla örtüşmediğini iddia etti.

    Tanal, "Tutanak gerçeği yansıtmamakta, komisyonda bulunan milletvekilleri salonda var olduğu halde yok olarak sayılmakta" ifadesini kullandı.

    Toplantı sırasında CHP'li vekillerin söz taleplerinin dikkate alınmadığını da belirten Tanal, kavgadan istifade ederek kanun teklifinin maddelerinin usulsüz bir şekilde geçirildiği iddiasını yineledi.

    Nabi Avcı, Avni Erdemir, Fikri Işık ve Osman Çakır'ın Türk Ceza Kanunu'nu ihlal ederek suç işlediklerini öne sürdü.
     
    Cemil Çiçek'ten açıklama

    Öte yandan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, ''Ben elimden geleni yaptım ama üzücü olaylar yaşandı. Ben tarafsız davranıyorum ama siyaset çok sert yapılıyor'' dedi.

    Bir gazetecinin, “zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran yasa teklifine ilişkin Milli Eğitim Komisyonu raporunu inceleme fırsatı bulup bulamadığını” sorması üzerine Çiçek, bununla ilgili gerekiyorsa ileride bir açıklama yapacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TBMM Başkanı olarak bir konuda gruplar arasında bir ihtilaf varsa kendisinden önceki başkanların yaptığı gibi öncelikle içtüzükte konuyla ilgili hükümler olup olmadığına baktığını dile getiren Çiçek, İçtüzük çerçevesinde işlem yaptıklarını belirtti.

    İçtüzük'te hüküm var, ancak farklı algılanıyor ve yorumlanıyorsa veya içtüzükte herhangi bir hüküm yoksa onunla ilgili geçmişte uygulama olup olmadığının önem taşıdığını ifade eden Çiçek, İçtüzük kadar Meclis uygulamalarının da yapılacak işlemler bakımından yol gösterici olduğunu kaydetti.

    Bunlara bakarak işlemleri tesis etmeye çalıştıklarını aktaran Çiçek, eğer bu noktada önceki başkanların yaptığı işlemler yine de gruplar arasında mevcut anlayış farkını ortadan kaldıramıyorsa o takdirde genel kurulda bununla ilgili müzakere açıldığını ve ona göre işlemlerin sürdürüldüğünü söyledi.

    Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

    “Eğitimde önemli değişiklikler yapacak olan bu teklifle ilgili olarak da maalesef üzücü bir kısım gelişmeleri yaşadık. Tekrar ifade edeyim ki işin bu noktaya gelmemesi bakımından elimden gelen çabayı gösterdim. Bunu hiç kimse inkar edemez. Aranması gerekenleri aradım, konuşulması gerekenleri taraflarla konuşmaya çalıştık. Ama buna rağmen bir kısım üzücü olaylar da yaşandı. Bunun parlamentonun, siyaset kurumunun itibarı bakımından doğru olmadığında da hepimiz müttefikiz. İnşallah son olur. Bundan sonraki çalışmalarda bu ve benzeri görüntüler ortaya çıkmaz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yalnız bir şeyi gözardı etmemek lazım; bu dönem maalesef siyaset çok sert geçiyor. Türkiye olarak kışı çok sert yaşadık. Çok soğuk bir kış geçirdik. Siyasette de çok ciddi bir soğukluk var. Sert bir ortamda siyaset yapılıyor. Böyle bir noktada da Meclis Başkanı olarak tarafsızlığı korumanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Çünkü eninde sonunda bir karar alıyorsunuz ve alacaksınız. Bu bir taraf bakımından kabule şayan, bir başka taraf bakımından ise eleştirilecek bir konu oluyor.

    Ama şunu samimiyetle kamuoyu önünde ifade ederim ki ben olabildiğince tarafsız kalmaya ve doğru olanı yapmaya çalışıyorum. Eleştirilecek yanlar olabilir bu da herkesin hakkıdır. Burada dikkat edilmesi gereken husus üsluptur. Üslubumuzu ne kadar doğru kullanırsak eleştirilerin haklılığı da o nispette ortaya çıkmış olur. Söz konusu konuyla ilgili de doğru olanı yapmaya çalıştım ve çalışacağım.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow