hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ergenekon hakimi tanık olacak

    Ergenekon hakimi tanık olacak
    expand

    "Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" davasında, Ergenekon davası eski hakimi Köksal Şengül'ün tanık olarak ifadesi alınacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın da aralarında bulunduğu 11 sanık hakkında "Ergenekon davası ve soruşturmasını etkilemeye teşebbüs ettikleri" iddiasıyla açılan davaya bakan mahkeme heyeti, özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin eski Başkanı Köksal Şengün'ün talimatla "tanık" sıfatıyla ifadesinin alınmasına karar verdi.

    İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın öğleden sonraki bölümüne, eski Adalet Bakanı olan sanık Seyfi Oktay da katıldı.

    Duruşmada, TRT tarafından görevlendirilen spikerler Ömer Faruk Zora ve Hakan Kıra tarafından 251 sayfalık iddianamenin dönüşümlü olarak okunması aşaması sona erdi.

    Mahkeme Heyeti Başkanı Ali Alçık, sanık savunmalarını bir sonraki celsede alacaklarını belirterek, bu aşamada varsa avukatların taleplerinin alınacağını söyledi.

    Sanıklardan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın avukatı Ahmet Kurtuluş, dosyadaki telefon tapelerinin çıkarılmasını ve dosyada adı geçen özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı Köksal Şengün'ün bulunduğu yere talimat yazılarak "tanık" sıfatıyla dinlenilmesini talep etti.

    Mahkeme heyeti, verilen arada talepleri karara bağlayarak, dosyadaki telefon tapelerinin çıkarılması talebini, usul ve yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle reddetti.

    Mahkeme heyeti, özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı Köksal Şengün'ün bulunduğu yer olan Bolu Ağır Ceza Mahkemesine talimat yazılarak, "tanık" sıfatıyla ifadesinin alınmasına hükmetti.

    Tüm sanıklara savunmalarını hazırlaması için süre veren mahkeme heyeti, duruşmanın 20 ve 21 Haziran tarihlerinde sürdürülmesini kararlaştırdı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow