hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hamzaçebi: "Çiçek stepne durumundadır"

    Hamzaçebi: Çiçek stepne durumundadır
    expand

    CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Hamzaçebi, "TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AKP'nin sıkıştığı yerde imdadına koşan stepne durumundadır. CHP açısından güvenilirliğini ve itibarını kaybetmiştir" diye konuştu. Hamzaçebi, Divan toplantılarına da katılmayacağını açıkladı.

    CHP'nin TBMM Başkanı Çiçek'e karşı sergileyecekleri tavıra Pazartesi yapılacak olan MYK toplantısında karar vereceklerini söyleyen Hamzaçebi, bundan sonra TBMM Danışma Kurulu toplantısına da girmeyeceğini belirtti.

    CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi,TBMM Başkanı Çiçek'in AKP'nin militanlığına soyunduğunu ve bu durumu içselleştirdiğini söyledi. Muharrem İnce'nin 7 kez söz talebi tutanaklara yansıdığı halde kendisine söz verilmediğini belirten Hamzaçebi, "AKP'nin bu kadar hukuksuz ve antidemokratik tavrını bugüne dek görmedik. Meclis Başkanı'ndan Komisyon çalışmalarının yenilenmesi talebinde bulunduk. Ancak kendisi bizim ona ilettiğimiz bu talebi, hukuksuzluğun mimarı olan Komisyon Başkanı'na göndermiştir. Kurda kuzuyu emanet etmiştir. Biz Komisyon Başkanından ilk günkü tutumundan farklı bir tutum beklemiyoruz" diye konuştu.

    TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in bu süreçte akil adam olmayacağını, aciz adam olacağını ilan ettiğini belirten Hamzaçebi, Çiçek'in "binlerce sayfalık tutanakları okuyorum" sözlerini de eleştirdi. Hamzaçebi şunları söyledi:

    "Kendisi, 'binlerce sayfalık tutanakları okuyorum' diyerek konuyla ilgili derinlemesine inceleme yaptığı izlenimi vermiştir. Ancak okuması gereken sadece 11 Mart tarihindeki son tutanaklardır. Bu da 7-8 sayfalık bir metinden ibarettir. Meclis Başkanı ve Komisyon Başkanının bugün sınanmamış demokrat oldukları ortaya çıktı. Çiçek, AKP'nin sıkıştığı yerde imdadına koşan stepne durumundadır. Kendisini tartışmaya açmıştır. CHP açısından güvenilirliğini ve itibarını kaybetmiştir."

    Komisyon Başkanı Avcı'ya bant aparatı fırlatma iddialarına ise Hamzaçebi, şu yanıtı verdi:

    "Komisyon Başkanı'na bant aparatı fırlatmadım. Kendisi de bir gazeteye verdiği ropörtajda bunu açıkladı.  'Atması mümkün değil çünkü divanın önünde AKP'li milletvekilleri vardı' dedi. Gazeteye yaptığı bu açıklamayı tüm kamuoyuyla da paylaşmasını bekliyorum. Bant aparatı fırlatma iddialarından sonra Cemil Çiçek, Nabi Avcı'ya geçmiş olsun dedi. Ancak yerde tekmelenen milletvekili Engin Altay'dan bu cümleyi esirgemiştir. Çiçek, Başbakan kızar diye geçmiş olsun demeye bile cesaret edememiştir. Kendisini millete havale ediyorum."

    TBMM Başkanı Çiçek'in bu konuda da yanıltıcı mesajlar verdiğini ifaden eden Hamzaçebi "Diyemiyor ki 'ben AKP'nin tutumunu uygun buldum.' AKP'nin yaptığı işgal eylemi örnek olacak bir eylem değil. Biz Genel Kurul'da demokratik bir duruş sergileyeceğiz ve demokratik yollardan mücadele edeceğiz" dedi.  

    CHP'nin TBMM Başkanı Çiçek'e karşı sergileyecekleri tavıra Pazartesi yapılacak olana MYK toplantısında karar vereceklerini söyleyen Hamzaçebi, bundan sonra Divan toplantısına da girmeyeceğini belirtti.

    "AKP'nin özgürlükçü bir Anayasa isteği yoktur"diyen Hamzaçebi "Çiçek yanlış tutumuyla bu görüntüyü vermiştir. AKP'nin böyle bir anayasa isteyip istemeyeceğini bu sürecin sonunda göreceğiz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow