hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Papandreu'dan Patrikhane'ye ziyareti

    Papandreudan Patrikhaneye ziyareti
    expand

    Sosyalist Enternasyonel Başkanı ve eski Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Fener Rum Patriği Bartholomeos'u ziyaretetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Papandreu ve eşi Ada Papandreu, Fener Rum Patrikhanesi'nin kapısında din görevlileri tarafından karşılandı. İlk olarak patrikhane içindeki Aya Yorgi Kilisesi'ni ziyaret eden Papandreu çifti, burada mum yakıp dua etti.

    Patrik Bartholomeos ile basına kapalı olarak bir süre görüşen Papandreu, daha sonra Bartholomeos ile patrik makamında basın mensuplarına görüntü verdi.

    Bartholomeos, toplantının ardından bir gazetecinin "Dün sayın Papandreu, sayın Başbakan Erdoğan ile görüştü ekümeniklik ile ilgili. Bu konu hakkında görüş alışverişinde bulundunuz mu?" şeklindeki sorusuna şöyle cevap verdi:

    "Herhangi bir görüş alışverişinde bulunmadık. Ben da gazeteden okudum. Bizim için ekümeniklik sorunu yoktur. Bazı Türk ilim adamları ve hukukçular bir kitap çıkardılar, sayın Cengiz Aktar'ın önderliğinde. Bu kitapta da hukuki ve tarihi açıdan patrikhanemizin ekümenikliğine destek verdiler. Bizim için problem teşkil etmez, isteyen tanır, isteyen tanımaz. Patrikhanemiz, 6. asırdan bu yana ekümeniktir. Patrikhanemizin siyasi bir amacı yoktur, tarihi bir unvandır. Hiçbir siyasi içeriği ya da amacı olmayan bir unvandır."

    "İkili görüşmede hangi konular ele alındı?" diye sorulan Bartholomeos,"Başbakan olsun ya da olmasın bizim için her zaman iyi bir dosttur. Patrikhanemize karşı her zaman samimi davrandı. Meselelerimize destek verdi. Diğer hepimizin bildiği gibi Türk-Yunan dostluğu bizi yakından ilgilendiriyor, patrikhanemiz de bu yönde çalışıyor. Sayın Papandreu, sayın İsmail Cem ile bu dostluğun ilerlemesi için çalıştılar. Çok önemli bir davranıştır bu. Sayın
    Papandreu, her zaman yanımızda olacağını söyledi. Hayır dualarımızı illettik kendisine ve ailesine. Kendi programına göre patrikhanemizde yarın ya da pazar günü yemeğe davet edeceğiz" şeklinde cevap verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow