hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahçeli'ye suikast girişiminin iddianamesi hazırlandı

    Bahçeliye suikast girişiminin iddianamesi hazırlandı
    expand

    MHP lideri Devlet Bahçeli'ye suikast planladığı öne sürülen 5'i tutuklu 6 sanık hakkında 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

    73 sayfalık iddianamenin giriş bölümünde, "Türk İntikam Teşkilatı/ Direniş Hareketi" örgütünün yapısına yer verildi. Örgütün, "milli hassasiyetlerden" beslenen ve bu tür söylemleri ön plana çıkaran bir oluşum içinde olduğu, 1999'da Aksaray'da kuruluduğu yer aldı.

    İddianamede sanıkların 5 Ekim 2011 tarihinde Devlet Bahçeli'nin  Osmaniye'ye yapacağı ziyaret sırasında Bahçeli'ye suikast yapmayı planladığı, ancak polisin önlemleri artırmasıyla suikasttan vazgeçildiği belirtildi.

    Sanıklardan Kubilay Kamışlı'nın diğer sanık Gökhan Güngör'e "Bir kurtuluş hareketi başlatmak için önce Devlet Bahçeli'yi temizlememiz lazım. Devlet Bahçeli'nin ölmesi lazım", Güngör'ün de "Yaparız yiğidim, her şeyi yaparız" dediği telefon konuşmaları yer aldı.

    Geçen yıl Aralık ayında Adana, Ankara, Kocaeli ve Hakkari'de yapılan operasyonlarda tutuklanan zanlıların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow