hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadıköy'de füze kalkanı protestosu

    Kadıköyde füze kalkanı protestosu
    expand

    "Kürecik'te Füze Kalkanına Hayır İnsiyatifi", Malatya'nın Kürecik ilçesine kurulması planlanan füze kalkanını Kadıköy İskele Meydanı'nda protesto etti. Gruba, CHP ilçe örgütleri, DİSK'in yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de destek verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Kürecik'te Füze Kalkanına Hayır İnisiyatifi" adına açıklama yapan Hüseyin Hazar, füze kalkanının sadece Kürecik'in değil, Türkiye'nin sorunu olduğunu belirterek, "Bölge halkı olarak ülkemizi komşu halklarla düşman edecek olan toprağımızı kirleten, kayısımızı, armudumuzu kurutan, insanlarımızı kanser ve benzeri illetlerle öldürecek olan bu savaş aygıtına kesinlikle karşıyız. Bu tesis sökülüp iptal edilinceye kadar direneceğiz. Amacımız, Kürecik'e kurulan bu radar ve füze sistemlerini iptal ettirmek, ülkemizde buna benzeyen tesisleri söküp, atmaktır. Ancak böylece halkımızı, komşu halkları savaş ve radyasyon belasından kurtarabiliriz" dedi.

    Milletvekillerinden destek

    Levent Tüzel de, "NATO bir savunma örgütü değil, Nato bir saldırı örgütü olmuş durumda. Özellikle Ortadoğu'da bir cadı kazanı kaynatılmış durumda. Türkiye, ABD askerlerinin, NATO üslerinin bekçisi olmamalıdır" dedi.

    Sebahat Tuncel de, "İnsanlığa hiç bir faydası yok bu füze kalkanlarının. Bu füze kalkanı İsrail'e, ABD'ye kalkan olmaktır. Bu füze kalkanı Ortadoğu halklarına karşı yürütülen savaşa onay vermek anlamına gelmektedir" diye konuştu. Mevlüt Aslanoğlu ise, "Geçen hafta Malatya'ya partimizden 8 kadın milletvekili gitti. Ama maalesef Kürecik'te bu füze kalkanının etrafına sokulmadılar. Ben bu ülkenin bir milletvekili olarak eğer orada yapılan işleri bilmiyorsam, bana göstermiyorlarsa, bunun adını siz koyun" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow