hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'daki Suriye toplantısında mutabakat

    İstanbuldaki Suriye toplantısında mutabakat
    expand

    Suriye Ulusal Konseyi'nden George Sabra, muhaliflerin İstanbul'daki toplantısında Suriye ulusal misakı üzerinde anlaşmaya varıldığını belirterek, "Özgürlüğümüzü, şerefimizi geri alabilmek ve birlik halinde mücadelemizi devam ettirmek üzerinde mutabakata vardık" dedi.

    Sabra, Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Suriyeli muhalifleri bir araya getiren Pendik The Green Park Otel'deki toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Suriye muhalefetinin tüm kesimlerini kapsayan geniş tabanlı bir toplantı gerçekleştirildiğini ifade ederek, toplantıya katılanların özgür orduyu desteklediğini söyledi.

    George Sabra, toplantı sırasında mutabakata varılan hususlara değinirken, "Her şeyden önce Suriye ulusal misakı üzerinde anlaşmaya varılmıştır. Özgürlüğümüzü, şerefimizi geri alabilmek ve birlik halinde mücadelemizi devam ettirmek üzerinde mutabakata vardık" dedi.

    Suriye'de zulüm ve kan dökmenin devam ettiğini, binlerce vatandaşın yerinden, yurdundan edildiğini ve başka ülkelere göç ettiğini anlatan Sabra, vatandaşlar ve reform talebinde bulunanların mücadelelerini sürdürdüğünü, özgür iradeyle bu direnişleri gerçekleştirdiğini kaydetti.

    Sabra, Suriye halkının tamamının halihazır yönetimin devrilmesi için kenetlenmiş durumda olduğunu, yaklaşık 40 yıldan fazla süredir devam eden bu zulme "dur" demek istediğini dile getirerek, Suriye devrimcilerinin görüş ve düşünce birliği içerisinde gayretlerini, direnişlerini devam ettireceğini vurguladı.

    George Sabra, "Gelecek Suriye'nin milli misakı, ulusal misakı üzerinde mutabakata varılmıştır. Yeni kurulacak Suriye devletinin ana ilkelerini belirtiyorum; bağımsız, özgür bir ülkedir, halkının kendi özgür iradesiyle geleceğini tespit edebilecek araç gereçlere haiz bir devlet olacaktır" diye konuştu.

    Geçici hükümetin, halihazır yönetim ve idarenin devrilmesi akabinde kurulacağını, bunun kurulmasının ön çalışmaları için bir komisyon oluşturulduğunu ifade eden Sabra, "Bu komisyonun yapacağı çalışmalar Suriye halkına bir referandumla arz edilecektir. Suriye halkı özgür iradesiyle çalışmayı geçirip onaylayacaktır" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow