hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "4+4+4 protestolarına izin yok"

    4+4+4 protestolarına izin yok
    expand

    12 yıllık kademeli eğitim yasa teklifine karşı İstanbul'da da protesto eylemleri yapılıyor. 4+4+4 eylemlerini değerlendiren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yürüyüşlere müsaade etmeyeceklerini söyledi, ''Herkesi kanunlara kurallara saygılı olmaya davet ediyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vali Mutlu, Bahçelievler'de bulunan Siyavuşpaşa Meslek Lisesi'nde incelemelerde bulundu.

    Mutlu, okul çıkışında kamuoyunda "4+4+4" olarak bilinen kademeli eğitimle ilgili protestolara valiliğin nasıl yaklaşacağı sorusunu yanıtladı.

    Vali, "Tabii izinsiz olan hiçbirşeyi tasvip etmiyoruz. O nedenle herkesin yasalara uyması önemlidir. Biz bu konuyla ilgili yapılmış bir müracaat yok. Ama ifade ettiğiniz gibi herhangi bir beklentimizi de yok. Olursa emniyetimiz bununla ilgili tedbirlerini alır ama hiçbir zaman tavsiye etmeyiz izinsiz yürüyüşleri. İzinsiz bir yürüyüş yapılmasını arzu etmiyoruz" dedi.

    Vali Mutlu, Ankara Valiliği tarafından izinsiz yürüyüşlere müsaade edilmeyeceği yönündeki açıklamayla ilgili ise, "Güvenlik güçleri gerekli tedbirleri alacaktır şeklindedir o. Biz de her zaman tedbirlerimizi alıyoruz. Kanunsuz izinsiz yürüyüşlere daha önce de müsaade etmedik. Dolayısıyla niteiği ne olursa olsun izinsiz olan hiçbirşeye müsaade edebilmemiz mümkün değildir. Herkesi kanunlara kurallara saygılı olmaya davet ediyoruz. Bunun ötesinde güvenlik güçlerimizin alacağı farklı bir tavır olmaz" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Herhangi bir protesto yürüyüşü için başvuru yapılıp yapılmadığı sorusuna ise Vali Mutlu, "Şu ana kadar bize böyle bir müracaat yok" yanıtını verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow