hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Huzurevindeki işkence iddiasına yanıt

    Huzurevindeki işkence iddiasına yanıt
    expand

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Narlıdere Dinlenme ve Bakımevi'ndeki kötü muamele iddiasıyla ilgili olarak, "Kim orada ne tür bir hata yaptıysa şeffaf bir şekilde denetleyeceğiz ve sizlerle de paylaşacağız" dedi.

    Şahin, Turgut Özal Üniversitesi Münazara ve Diplomasi Kulübü'nün düzenlediği "Kadına Şiddet" konulu konferansın ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Bakan Şahin, "SGK Narlıdere Dinlenme ve Bakımevi'nde kötü muamele iddiası"yla ilgili soru üzerine, 15 gün önce İzmir Narlıdere'de olduğunu ve bu kurumu ziyaret ettiğini söyledi.

    Buranın "en iyi" dedikleri kurumlardan biri olduğunu belirten Şahin, şöyle devam etti: "Bugünkü haber üzerine hemen Genel Müdürü ve Denetim Hizmetleri Başkanlığımızı aradım. Kurumsal olarak gidip gördüğünüz zaman şu an Türkiye'deki en iyi kurumlardan bir tanesi. Çok iyi hizmet veriliyor. Orada mesela gösterilen bir fotoğraf var, elleri bağlı. O hanımın ailesi de aramış, 'Kesinlikle biz şikayet edeceğiz' demişler. Dolayısıyla burada ellerinin bağlı olmasının nedeni, onun rızasıyla altı değiştirilirken yapılan bir çalışma olarak bize söyleniyor. Biz şimdi hemen birinin bireysel hatasından kaynaklanan bir şey de varsa hemen soruşturmayı açıyoruz. Kadınla da konuşacağız. Ailesiyle de konuşacağız. Kim orada ne tür bir hata yaptıysa şeffaf bir şekilde denetleyeceğiz ve sizlerle de paylaşacağız."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow