hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KESK eylemine CHP'den destek

    KESK eylemine CHPden destek
    expand

    Zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran yasa teklifini protesto etmek için yurdun çeşitli illerinden gelerek Ankara'da toplanan KESK üyelerinin eylemine CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve bir grup CHP'li genç destek verdi.

    Sabah saatlerinden bu yana eylemlerini sürdüren GMK Bulvarı'ndaki KESK üyeleriyle bir araya gelen CHP'li gençler hükümet aleyhine sloganlar attı.

    Daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve bazı CHP milletvekilleri de eylemcileri ziyaret etti.

    Eylemcilere hitaben bir konuşma yapan Tekin, bütün engellemelere rağmen KESK üyelerinin Ankara'ya gelmeyi başardığını belirterek, "Bizler parlamentoda bu kadar mücadelemize rağmen bunu başaramayıp siz bunu sokakta başardığınız için sizleri yürekten kutluyorum" dedi.

    Tekin, 12 Eylül döneminde bu tür manzaraların yaşandığını ifade ederek, "Görüyoruz ki Evren Paşa gitti, şimdi Recep Paşa ile karşı karşıyayız. Ama hiç merak etmeyin, sonuna kadar sizlerin yanında olarak bu mücadeleyi devam ettireceğiz" diye konuştu.

    Sadece eğitimle ilgili değil, Türkiye'nin bütün sorunlarıyla mücadelede CHP olarak KESK üyelerinin yanında olacaklarını ifade eden Tekin, "Sıkıyönetim yaşıyoruz. Ama hep beraber bunu aşacağız" ifadelerini kullandı.

    KESK Genel Başkanı Lami Özgen de eyleme katılmak üzere yurdun çeşitli illerinden Ankara'ya gelmek isteyen sendika üyelerinin İçişleri Bakanı'nın talimatıyla engellendiğini, şu anda bütün illerde seyahat özgürlüğüne yönelik engellemenin sürdüğünü ileri sürdü.

    Daha sonra Tekin ve CHP'li milletvekilleri gençlerle halay çektiler.

    Bu arada bazı eylemciler "CHP Meclis'e bu sokaklar bizim", "Ne AKP ne de CHP. Kurtuluş devrimde, sosyalizmde" sloganları attı. Bunun üzerine KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul slogan atan kişileri uyardı. Eylemcilerin GMK Bulvarı'ndaki bekleyişleri sürüyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow