hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Suriye'yi tehdit gibi bir niyetimiz yok"

    Suriyeyi tehdit gibi bir niyetimiz yok
    expand

    "Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nun sınırda yaptığı inceleme Suriye'yi hedef alan bir tehdit miydi?" Bu soruya Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz yanıt verdi. Yılmaz, Suriye'yi tehdit gibi bir düşüncelerinin olmadığını, Kara Kuvvetleri Komutanı'nın sınırda yaptığı incelemenin rutin bir gezi olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir takım ziyaretler için Sakarya'ya gelen Bakan Yılmaz, ilk olarak Sakarya Valisi Mustafa Büyük'ü ziyaret etti.

    Ziyarette bir gazetecinin, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nun Suriye sınırında yaptığı incelemenin Suriye'ye bir mesaj olarak yorumlanıp yorumlanamayacağı yönündeki sorusuna verdiği cevapta Yılmaz, Suriye'yi tehdit etmek gibi bir amaçlarının olmadığını vurguladı.

    Ziyareti bir kuvvet komutanının 'rutin' gezisi çerçevesinde değerlendirmek gerektiğini belirten Yılmaz; "Suriye'yi tehdit gibi düşüncemiz, niyetimiz yoktur. Ancak tek istediğimiz şey, Suriye halkının demokratik taleplerinin yerine getirilmesidir. Bunun için de şu ana kadar çok net olarak açıkladık ki bölge dışından bir müdahale istemiyoruz. Ne istiyoruz? Arap liginin bölge ülkeleri içerisinde Suriye halkının taleplerini dikkate alarak Arap ligi, bölge ülkeleri bir karar versin" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Kayıp gazeteciler sağ ve sağlıklı"

    Yılmaz Suriye'de kaybolan gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un durumlarıyla ilgili bir soruya, iki gazetecinin sağ oldukları şeklinde bilgi olduğunu belirtti.

    Yılmaz, "Dışişleri Bakanlığı çalışıyor. Önemli olan sağlıklarının iyi olması, inşallah bir süreç sonrasında onları Türkiye'ye getireceğiz. Takas iddiası konusunda bize geçmiş bir bilgi yok." şeklinde konuştu.

    "Başbuğ'un savunma yapmaması"na yorum

    Eski Genel Kurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un mahkemede ifade vermek istememesi ve Yüce Divan'da yargılanması talebine ilişkin ise Yılmaz şu cevabı verdi:

    "O konuda bir değerlendirme yok. Savunma kutsaldır biliyorsunuz. Sayın eski Genelkurmay Başkanı kendi savunmasını bu çerçevede yapmaktadır. Başından beri onu söyledik. Bu süreç en kısa zamanda neticelense, hem eski Genelkurmay Başkanımızın hem de Türkiye'nin lehine olur diye değerlendiriyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow