hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aleviler sokağa çıktı

    Aleviler sokağa çıktı
    expand

    Alevi örgütleri, Sivas Katliamı'nın sanıklarına mahkemenin verdiği zaman aşımı kararını protesto etmek için, İstanbul'da bir miting yaptı. "Sivas Katliamı'nda zaman aşımını tanımıyoruz" diye konuşan Alevi örgütlerinin temsilcileri, 4+4+4 eğitim sistemini de eleştirdi.

    Sivas olaylarına ilişkin davada bazı sanıklar yönünden dosyanın zaman aşımından düşmesi, Kadıköy'de düzenlenen mitingle protesto edildi.

    Alevi Dernekleri Federasyonu ve bazı sivil toplum örgütü üyeleri ile bazı siyasi parti temsilcilerinin aralarında bulunduğu gruplar, ellerindeki pankartlarla sloganlar eşliğinde çeşitli yönlerden Kadıköy Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Grup üyeleri, polis tarafından tek tek üst aramasından geçirilerek Kadıköy Meydanı'na alındı.

    Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Hüseyin Güzelgün, burada yaptığı açıklamada, "İnsanlık suçunda zaman aşımı olmaz. İnsanlığa yapılan en büyük kötülük, insanların onurunu ayak altına almaktır. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı kabul etmiyoruz. Adalet terazisinin dengesi bozulmuştur. Biz bu dengeyi sağlamak için buradayız" dedi.

    Sivas'taki olayda hayatını kaybeden Metin Altıok'un kızı Zeynep Altıok da aileler adına yaptığı açıklamada, bütün aileler adına burada olduklarını ifade ederek, "19 yıldır süren bir acıyı yaşıyoruz. Adaleti bulmak için her şeyi yaptık ama adalet yerini bulmadı. Biz hiç kimseye kin gütmedik. 19 yıl sonra 'zaman aşımı' diyorlar. İnsanlık suçlarında zaman aşımı olmaz. Biz herkes için adalet istiyoruz" diye konuştu.

    Konuşmaların ardından alana kurulan platformda semah gösterisi yapılırken, CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiray da söylediği türkülerle mitinge destek verdi.

    Miting nedeniyle Kadıköy Meydanı'na çıkan yollar trafiğe kapatılırken, dağılımın ardından tekrar ulaşıma açıldı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı miting, olaysız tamamlandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow