hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahçeli de 4+4+4 için teşekkür etti

    Bahçeli de 4+4+4 için teşekkür etti
    expand

    4+4+4 ile ilgili yazılı açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kuran'ın ve Hazreti Peygamber'in hayatının seçmeli ders olması ile İmam Hatiplerin orta okullarının açılmasına olanak sağlayan düzenlemelerinin MHP'nin samimiyeti nedeniyle hayat bulduğunu söyledi.

    Devlet Bahçeli, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanunla ilgili yazılı açıklamasında, MHP'nin söz konusu teklifin gündeme gelmesinden itibaren ilkeli, tavizsiz ve donanımlı itirazlar yaptığını belirtti.

    Bahçeli,"MHP, AKP'nin uzlaşmadan kaçan, diyalogu dışlayan, sinsi niyetlerini meşrulaştıran ve dayatmacı anlayışına esastan ve usulden karşı çıkmıştır. Eleştirilerini sıralamış ve kanun teklifinin muhteviyatındaki mahsurları yeri ve zamanı geldiğinde tüm açıklığıyla muhataplarına bildirmiştir" ifadesini kullandı.

    MHP'nin samimi gayreti

    MHP'nin milletin milli ve manevi hasletlerinin muhafaza edilmesi için elinden gelen çabayı gösterdiğini ve şahsiyetli bir siyasi tutum izlediğini kaydeden Bahçeli, "Bu kapsamda ortaokul ve liselerde Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin hayatının isteğe bağlı ders olarak okutulması ve imam hatip liselerinin orta kısmının tekrardan açılması Milliyetçi Hareket Partisi'nin samimi gayret ve destekleriyle hayat bulmuştur" ifadesine yer verdi.

    Temel eğitim içinde isteyen ve dileyen herkesin dininin ve inançlarının gereğini tam ve eksiksiz öğrenmesinin ve bu konudaki taleplerinin karşılanmasının, her şeyden önce devletin zorunlu görevi olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

    "Konuyla ilgili AKP'nin baştan soğuk ve mesafeli tavrı, partimizin kararlı tutumuyla aşılmış ve iktidar partisi de kendi önergesini vererek önemli bir eşik bu şekilde aşılmıştır. Eğitim sistemiyle ilgili yeni düzenlemenin en olumlu ve hayırlı yönü ise şüphesiz bu husus olmuştur. Bu konuda emeği ve katkısı geçen her milletvekiline ve siyasi partiye içtenlikle teşekkür ediyor, yeni uygulamanın aziz milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow