hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meral Okay'ı kaybettik!

    Meral Okayı kaybettik
    expand

    Ünlü senarist ve oyuncu Meral Okay hayatını kaybetti. Okay, yarın Bebek Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

    Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören oyuncu ve senarist Meral Okay (53) sabah saatlerinde evinde yaşamını yitirdi. Okay için yarın öğle vakti Bebek Camisi'nde cenaze namazı kılınacak. Meral Okay'ın naaşı cenaze namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

    Meral Okay'ın sanatçı dostları ve sevenleri, yakınlarına taziye ziyaretinde bulunuyor. Taziye için Okay'ın Sarıyer Baltalimanı'ndaki evine gelen oyuncu Ozan
    Güven, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Ne söyleyeyim, Yaman abiye kavuştu. Allah rahmet eylesin" dedi. Oyuncu ve sunucu Engin Altan Düzyatan da Okay'ın kendisinde çok emeği olduğunu belirterek, "Allah rahmet eylesin. Bu durumda daha ne söylenebilir" şeklinde konuştu.

    Ayrıca Okay'ın yakınlarına, oyuncular Özge Özpirinçci, Bekir Aksoy, Özgü Namal, Ali Sunal, yapımcı Pelin Akat ve Dilara Endican da taziye ziyaretinde
    bulundu. Sanatçı Sezen Aksu'nun da 3 gündür Okay'ın evine gelip gittiği öğrenildi.

    Meral Okay'ın 53 yıllık hayatı İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
    Meral Okay'ın evinden ilk görüntüler İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
    Meral Okay'ın cenazesi evden çıkarıldı İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN


    Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yayımladığı mesajında, "Okay ülkemize kazandırdığı birbirinden değerli eser ve canlandırdığı başarılı karakterler ile kalplerimizde özel bir yer edinmiştir. Kıymetli sanatçımıza, Allah'tan rahmet, yakınlarına sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı ve sabırlar diliyorum" dedi.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaşamını yitiren senarist ve oyuncu Meral Okay'a rahmet, ailesiyle sinema, sanat ve televizyon dünyasına başsağlığı diledi. Kılıçdaroğlu, Okay'ın ölümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, "İzlenme rekorları kıran birçok televizyon dizisinin senaryosunu yazan Meral
    Okay'ın evinde yaşama gözlerini yumduğunu öğrendim. Ölümünden büyük üzüntü duyduğum Meral Okay'a rahmet, Okay ailesiyle sinema, sanat ve televizyon
    dünyasına başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı.

    Bu arada Okay'ın evinin bulunduğu apartmanın girişine Okay'ın bir çift siyah ayakkabısı konuldu.

    Asmalı Konak, Yeditepe İstanbul ve İkinci Bahar

    Kariyerinde dergicilik, yayıncılık, yapımcılık, Sezen Aksu ile sahne çalışmaları yapan, şarkı sözleri yazan Okay, İkinci Bahar dizisiyle ünlendi. Bir filmde yapımcılık denemesinde bulundu. Asmalı Konak, Yeditepe İstanbul, İkinci Bahar dizileri, Okay'ın da yer aldığı projeler arasındaydı. Son olarak ise "Muhteşem Yüzyıl" dizisinin senaristliğini yapmaktaydı.

    Okay, 2002'de 24. Siyad Türk Sineması Ödülleri - 2002, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Hiçbiryerde) ve 2007'de Beynelmilel filmiyle 14. Adana Altın Koza Film Şenliği - 2007, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü almıştı.

    Meral Okay'ın oyuncu eşi Yaman Okay da, 1993'te 42 yaşındayken kanser nedeniyle yaşamını yitirmişti.




    Twitter'dan duyuldu

    Haber ilk olarak Twitter'da duyuldu. Önce gazeteci Elif Ergu Demiral 09:04 itibariyle twitter hesabında "Meral Okay'i kaybettik, cok uzgunum:(" diyerek haberi duyurdu. Kemal Sunal'ın oğlu Ali Sunal da twitter'da 09:14'te "Meral ablami MERAL OKAY'I kaybettik basimiz sagolsun :(" yazınca haber hızlıca yayıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow