hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir Belediyesi davasında 2 tahliye

    İzmir Belediyesi davasında 2 tahliye
    expand

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk iddialarıyla ilgili davada tutuklu bulunan 20 kişiden 2'sinin tahliyesine karar verildi.

    İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3 Nisan Salı gününden bu yana süren duruşmada, savunmalarını tamamlayan sanık avukatları tahliye talebinde bulundu.

    Tutukluluk durumunu yaklaşık 2 saat boyunca değerlendiren mahkeme heyeti, sanıklardan Erhan Bey ve Muharrem Derbentoğulları'nın serbest bırakılmasına karar verdi.

    Mahkeme heyeti, suçun vasıf ve mahiyeti, delillerin tam olarak toplanmamış olması ve suç yoğunluğunu göz önüne alarak, diğer tutuklu 18 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

    Tutuksuz sanıkların hepsinin duruşmalardan vareste tutulmalarını da kararlaştıran mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı temmuz ayına erteledi.

    Kocaoğlu'ndan tepki

    Bu arada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bugün maalesef ve maalesef adalet tecelli etmemiştir" dedi.

    Davaya destek için gelen CHP milletvekilleriyle birlikte adliyeden çıkan Kocaoğlu'nu dışarıdaki grup, "İzmir azizdir, aziz kalacak" ve "AKP halka hesap verecek" diye slogan atarak, ıslıklar ve alkışlarla karşıladı.

    Kocaoğlu, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, 3 Nisan'da başlayan mahkeme sürecinde her türlü konunun konuşulduğunu, avukatların bilimsel olarak hiçbir soru işareti bırakmayacak şekilde savunma yaptığını, iddianamenin bütün varsayımlarının, tezlerinin, suçlamalarının çürütüldüğünü söyledi.

    Bazı belediye bürokratlarının 11 ay 13 gündür tutuklu olduğunu, bazı bürokratların tutukluluğunun 5 aya yaklaştığını belirten Kocaoğlu, şunları kaydetti: "İzmir Adliyesi'ne adalet aramaya geldik. Arkadaşlarımız, bürokratlar hiçbir yere kaçmadı. Herkes geldi, ifadesini verdi ve kimlik tespiti yapılarken görüldü ki birinin bile sabıka kaydı yoktur. Savunmalarımızı bilimsel olarak yaptık.

    Başımıza bu çorap, 1 Ocak 2011'de 52 vergi denetçisinin ki bunlardan bildiğimiz kadarıyla 8'i vergi başkontrolörüdür, bunların yaptığı incelemeler, sorduğu sorular, istediği evraktan bunların ne belediye mevzuatını ne devlet ihale mevzuatını ne kamu ihale mevzuatını bilmedikleri ama kendi konuları olan vergi mevzuatını da bilmediklerini sürekli anlattık. Bugün maalesef ve maalesef adalet tecelli etmemiştir. Buraya Türk adaletine güvenerek adalet aramaya geldik. Adalet isteğimizi tüm İzmirli hemşehrilerimizle birlikte dünya aleme duyurduk. Süreç devam edecektir."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow