hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Penguen'deki yangın kundaklamaymış

    Penguendeki yangın kundaklamaymış
    expand

    Kısa bir süre önce İstanbul Beyoğlu'nda mizah dergisi Penguen'in de bulunduğu binada çıkan yangının kundaklama olduğu ortaya çıktı. İtfaiye raporu yangının "kimyasal madde dökülüp tutuşturulmasıyla" çıktığını belgeledi.

    İtfaiye raporu, dergi merkezinde çıkan yangının kundaklama olduğu iddiasını gündeme getirdi.

    İstanbul Beyoğlu'nda, mizah dergisi Penguen'in bulunduğu dört katlı binada, yaklaşık 10 gün önce yangın çıkmıştı.

    Yoğun duman saniyeler içerisinde tüm binayı sararken, çevre sakinlerinin ihbarı ile olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

    Dumandan etkilenen dergi çalışanları kendilerini hemen dışarı attı. Aralarında karikatürist Metin Üstündağ ile Ercan Genç'in de bulunduğu, dumandan etkilenen dergi ekibine ilk müdahale olay yerinde sağlık ekipleri tarafından yapıldı.

    Ve 3 Mayıs'ta çıkan yangınla ilgili olarak, İtfaiye Müdürlüğü'nün raporunda mizah dergisi Penguen'in merkezinde  çıkan yangının, 'kimliği meçhul kişi ya da kişilerce başlatıldığı' yönünde görüş belirtildi. Yangının bir koli içerisine dökülen kimyasal maddenin tutuşturulmasıyla ortaya çıktığının altı çizildi.

    Savcılık da olayla ilgili soruşturma başlattı.

    Dergiden yapılan açıklamada ise, İtfaiye Müdürlüğü'nün bu raporuna dikkat çekildi ve "Olayın aydınlatılması ve sorumluların tespiti için  soruşturma açıldı. Saldırının nedeni açığa çıkarsa bunu da okurlarımızla paylaşırız. Nedeni ne olursa olsun mizahımızın karşısında şiddet bulmak bizim için üzücü. Bizim bildiğimiz tek şey yazıp çizmek, okuyucumuzu biraz gülümsetebilmek" denildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow