hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayseri'deki saldırıyı PKK üstlendi

    Kayserideki saldırıyı PKK üstlendi
    expand

    Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen, 1 polisin şehit olduğu 17 kişinin yaralandığı saldırıyı terör örgütü PKK üstlendi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ise saldırıyla ilgili olarak 4 kişinin gözaltında olduğunu söyledi.

    PKK çizgisindeki internet sitelerinde yer alan açıklamada, saldırının örgütün silahlı kanadına mensup teröristler tarafından yapıldığı yer aldı.

    Terör örgütü PKK'nın internet sitelerinde yer alan açıklamasında, Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü'ne dünkü intihar saldırısını yapanların, 'Eriş' kod adlı 24 yaşındaki Cengiz Özek ile 'Andok' kod adlı 26 yaşındaki Ramazan Yıldız olduğu belirtildi.

    Terör örgütünün açıklamasında, saldırının Uludere olayının misillemesi olduğuna de yer verildi.

    İntihar saldırısında parçalanarak ölen teröristlerden Cengiz Özek'in Hakkari'nin Yüksekova ilçesi, Ramazan Yıldız'ın da Diyarbakır'ın Silvan ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

    İntihar saldırısında parçalanarak ölen PKK'lı 2 teröristin saldırıdan önce Suriye'den kaçak yollarla Türkiye'ye giriş yaptığı ileri sürüldü.

    İşte o teröristler

    Bu arada eylemi gerçekleştirenlerin görüntüleri de ortaya çıktı.

    Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan dünkü saldırının ardından yapılan çalışmalar sonucunda saldırı büyük ölçüde aydınlatıldı.

    Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından teröristlere ait fotoğraflar yayınlandı. Birinci fotoğrafta teröristler bir kurumun gişesinde işlem yaptırırken, başka bir fotoğrafta ise araç içerisinde görülüyor.






    Suruç'ta 3 gözaltı

    Öte yandan bombalı saldırıyla ilgili Suruç'ta 3 kişi gözaltına alındı.

    İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör saldırısına yardım ve yataklık yaptıkları iddia edilen M.D. (48), M.D. (45) ve A.Ç'yi Suruç'taki evlerine düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakaladı.

    Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan zanlılar, daha sonra soruşturmanın yürütüldüğü Kayseri'ye gönderildi.

    Bu arada, şüphelilerin telefon kayıtlarına ulaşıldığı, "Suriye'den misafirler gelecek" yönündeki konuşmaların ardından M.D. ve M.D'nin bir otomobille, MOBESE kameralarının bulunmadığı sokaklardan geçip, Suriye sınırına yakın bir köyde A.Ç'nin evine gittiklerinin belirlendiği öğrenildi.

    Şahin: Gözaltı sayısı 4

    Bu arada İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kayseri'deki bombalı saldırıya ilişkin olarak "Olayın oluş şekli itibariyle, patlayıcının miktarı ve etki gücü itibariyle çok daha farklı bir hedefe yönelik olduğu ve asıl hedefe ulaşılmış olsaydı, milletçe farklı bir acıyı ve üzüntüyü yaşıyor olacaktık" dedi.

    Şahin, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik bombalı saldırıda yaralananları ziyaret etti.

    Olayın şüphelilerinin tespit edildiğini ifade eden Şahin, şöyle devam etti: "Dün gerçekleşen olayın, planlanma aşaması, olayın ilgilileri, yardımcıları, işbirlikçileri üzerinde polisimizin entegre vaziyette yürüttüğü çalışmalar sonucunda, bütün şüphelileri tespit edildi. Önemli bir kısmı gözlem altında. Şu anda elde 4 kişi var. Bağlantıları, sınır ötesi bağlantıları dahil, polisimiz tarafından aydınlatıldı. Tesellimiz, çok hainane bir niyetle ve kararla uygulamaya konmuş olan bu eylemin jandarmamızın dikkati, polisimizin de yakın takibi sonucunda bu şekilde hafif atlatılmış olmasıdır. Öyle değerlendiriyoruz ki, hedefine ulaşan bir eylem olsaydı, milletçe çok büyük zararı yaşamış ve daha büyük bir acıyı yaşamış olacaktık. Bu bakımdan güvenlik güçlerimizi, kahramanca ve dikkatlice yaptıkları takipten dolayı kutlamak ve tebrik etmek istiyorum."

    Saldırının asıl hedefi

    Bakan Şahin, gazetecilerin saldırının asıl hedefiyle ilgili soruları üzerine Bakan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kesin olarak tespit edilmemiş olmakla birlikte, öngörülen
    değerlendirmeye göre, oluş şekli itibariyle, patlayıcının miktarı ve etki gücü itibariyle çok daha farklı bir hedefe yönelik olduğu ve asıl hedefe ulaşılmış olsaydı, milletçe farklı bir acıyı ve üzüntüyü yaşıyor olacağımızı ifade ettim. Bu bakımdan yol güzergahındaki tespit ve arkasından gerçekleştirilen kahramanca takip sonucunda büyük bir olayın önlendiğini değerlendiriyoruz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow