hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'dan CHP'ye 27 Mayıs suçlaması

    Erdoğandan CHPye 27 Mayıs suçlaması
    expand

    Başbakan Erdoğan, yeni anayasa için bazı şartlar açıklayan CHP liderini 27 Mayıs dönemine özlem duymakla suçladı, ''Yavaş yavaş mızıkçılığın sinyallerini veriyor'' dedi. Başbakan, ''Eskiye dönüş olmaz. Biz 1961, 1982 değil 2023 anayasası yapmak istiyoruz'' mesajını verdi.

    Başbakan Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni ve "2023'e Giderken Değer Yaratmak ve Liderlik" konulu toplantıda konuştu.  Hükümetin açıkladığı 2023 Vizyonu'nundaki hedeflere doğru kararlı şekilde yürüdüklerini anlatan Erdoğan, bu hedefin bireysel değil milli bir mesele olduğunu söyledi.

    Milli gelir ve büyüme rakamları hakkında konuşan Erdoğan, girişimcilerin çabalarını övdü. Erdoğan, "Biz aktif, barışçı dış politikamızla sizler için yolları açmaya, yolları temizlemeye, sınırları esnetmeye, vizeleri kaldırmaya devam edeceğiz" dedi.

    Bürokrasi, yasama, yargı, anayasa adapte olmalı

    Geleneksel yöntemleri aşmak ve değişime çok hızlı şekilde uyum sağlamak gerektiğini belirten Başbakan Erdoğan, iş adamlarının tek başına gayret, çaba ve mücadelelerinin başarı için yeterli olmadığını çok iyi bildiklerini söyledi. Erdoğan, "Bürokrasinin iş adamlarının hızına uyum sağlaması, değişimine adapte olması gerekiyor. Aynı zamanda siyasetin iş adamlarıyla aynı vizyonu taşıması gerekiyor. Yasamanın, yargının özellikle yasaların ve anayasanın iş adamlarıyla birlikte 2023 vizyonuna uygun bir şekle, uygun bir ruha bürünmesi gerekiyor" diye konuştu.

    "Darbe dönemlerinde köşeyi dönenler oldu"

    Erdoğan, bu konularda 9,5 yıldır çok önemli adımlar attıklarını, Türkiye'nin büyümesinin önündeki engelleri kaldırmak için azimli bir mücadele verdiklerini dile getirdi. Çeteler, cunta ve mafya ile mücadele ettiklerini söyleyen Erdoğan, darbe dönemlerinin ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerine değinerek, "Bu müdahale dönemlerinde köşeyi dönenler olmadı mı? Oldu. Hem de nasıl. İşleri tıkırında gidenler statükoyu korumaya, desteklemeye devam edenler oldu. Onları da çok iyi biliyoruz" şeklinde konuştu.

    "2023'e bu anayasa ile yürünmez"

    Sözü anayasaya getiren Erdoğan, anayasa konusunda Türkiye'nin hala ciddi sorunu olduğunu belirterek, "Bu sorunları milletçe hepimiz biliyoruz. 2023 hedeflerine bu mevcut anayasa ile yürünemez. Böyle bir Anayasa Türkiye'nin vizyonuyla, hedefleriyle maalesef aynı yöne bakmıyor" dedi.

    Yeni anayasayla ilgili çalışmaların tüm tarafların katılımıyla demokratik, sivil, özgürlükçü bir şekilde devam ettiğini ileri süren Erdoğan, "Daha önce de ifade ettim, biz milletimize söz verdik dolayısıyla masadan kalkan taraf biz olmayacağız ama biz, bize de millete de bir dayatma yapılmasına asla göz yummayız" dedi.

    "Kılıçdaroğlu mızıkçılığın sinyallerini veriyor"

    Kılıçdaroğlu'nun anayasayla ilgili ileri sürdüğü şartları hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

    "Açıkçası halk tabiriyle yavaş yavaş bir mızıkçılığın sinyallerini veriyor. Başta yargı konusu olmak üzere, 12 Eylül dönemine olmasa bile 27 Mayıs dönemine doğru bir özlemin, bir arzunun, bir nostaljinin yavaştan esmeye başladığını görüyoruz. Bakıyorsunuz ki mensuplarından birileri çıkıyor silahla da olsa biz bunları engelleriz, silahla da olsa biz şunu yaparız, biz bunu... Madem silahla sen Ankara'ya, parlamentoya gelecektin, dağı niye bıraktın yahu orada kalsaydın. Bir kere eski hal muhaldir, yani eskiye dönüş olmaz ve olmayacak. Anayasa üzerinden 12 Eylül etkilerinin kalkmasını isteyenlerin, 27 Mayıs özlemi ve hasreti içinde olmalarını kusura bakmasınlar biz kabul edemeyiz, millet de kabul etmez. Biz 1961, 1982 değil, 2023 anayasası yapmak istiyoruz. Bunu başarmak için azami gayret göstereceğiz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow