hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rüşvet alan savcı tutuklandı!

    Rüşvet alan savcı tutuklandı
    expand

    Rüşvet alırken polis tarafından suçüstü yakalanan Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde görevli Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç tutuklandı.

    Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek'in yürüttüğü soruşturma kapsamında, Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonla, "şüpheli kişiden rüşvet aldığı" gerekçesiyle gözaltına alınan C.K, çıkarıldığı mahkemece "rüşvet almak" suçundan tutuklandı.

    Savcı C.K, kararın ardından Edirne Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

    Savcı C.K'nın avukatı Özgür Yıldırım, yaptığı açıklamada müvekkiline komplo kurulduğunu iddia ederek, "Savcı Bey daha önceki bir dosyadan tutuklattığı kişiler, cezasını çektikten sonra savcı beye komplo kurmuşlar. İddiaları kabul etmiyoruz" dedi.


    Savcının rüşvet istediği iş adamı polisle işbirliği yapmış 

    Edirne'de tutuklanan Cumhuriyet Savcısı C.K'nın rüşvet istediği öne sürülen iş adamının polisle işbirliği yaptığı bildirildi. İş adamı Sungur Kangal, yaptığı açıklamada, tutuklanan savcının kendisiyle ilgili bir dava nedeniyle sürekli kendisinden rüşvet istediğini iddia etti.
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savcının baskılarına dayanamayarak durumu Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve emniyet güçlerine bildirdiğini anlatan Kangal, şunları kaydetti: "Hakkımızda başlatılan soruşturma sürecinde savcı bey tarafından gözaltına alındım. Mahkeme sonucunda tutuklandım, 2 ay hapis yattıktan sonra serbest bırakıldım. Soruşturmanın başından sonuna kadar, savcı bizden sürekli şantaj yaparak rüşvet istedi. Tahliyemin ardından bizden alacağı bir para vardı, almak için sürekli geldi, gitti. Bu arada da bize (madem böyle bir kaybın oldu ilçedeki iş adamlarına asılalım, onlardan 10 trilyon koparalım, ben sana her türlü yardımda bulunacağım, eğer istersen alacakların gelmiyorsa benim nöbetçi olduğum bir saatte ayağından vur) dedi. Bunun üzerine ben çok daraldım Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak olayı anlattım. Onlar da tedbir aldı, 15 bin lirayı savcıya verirken operasyon yaptılar."

    Kangal, savcıya daha önce de 5 bin lira verdiğini öne sürdü. Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek'in yürüttüğü soruşturma kapsamında, Uzunköprü ilçesinde görevli Cumhuriyet Savcısı C.K, "rüşvet aldığı" iddiasıyla gözaltına alınmış ve nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow