hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara'da feci kaza: 8 ölü

    Ankarada feci kaza: 8 ölü
    expand

    Ankara- Konya Karayolu’nda semazenleri taşıyan minibüs ile hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 8 kişi öldü, yaralı 7 kişi de hastanelerde tedavi altına alındı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaza, dün akşam saat 19.30 sıralarında Ankara-Konya Karayolu’nun 80’inci kilometresindeki Kulu Makas mevki’nde meydana geldi. Konya’da bir yakınlarının düğününe katılanların bulunduğu Yusuf Çevik yönetimindeki hafif ticari araç, Van’da gösteri yaptıktan sonra uçakla Ankara’ya gelen semazenleri taşıyan İsa Uğur yönetimindeki minibüsle çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle demir yığını haline dönüşen ticari araçta bulunan aynı aileden 8 kişi yaşamını yitirdi. Minibüste bulunan 7 kişi ise yaralandı.

    Can pazarının yaşandığı kaza sonrası yaralılar ambulanslarla Ankara’daki hastanelere kaldırıldı. Kaza nedeniyle karayolu ulaşıma kapandı. Araçların çekilmesiyle trafik akışı normale dönerken, polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

    Ölenlerin hepsi aynı aileden

    Karayolunu kan gölüne çeviren korkunç kazada ölenler araç şoförü Yusuf Çevik (63), Fatma Çevik (79), Kuzey Çevik (61), Merve Gül, Esra Gül, Murat Gül (34), Sibel Gül (31) ve Ömer Gül’ün (11) hafif ticari araçta yolculuk yaptıkları ve akraba oldukları belirlendi. Araçta yolculuk yapan aileden sadece 9 yaşındaki Mürteza Çevik’in kazadan yaralı olarak kurtulduğu, diğer 6 yaralının ise minibüsteki semazenler olduğu ortaya çıktı. Semazenlerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Davutoğlu, hastanede yaralıları ziyaret etti

    Bu arada Konya’da incelemelerde bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ankara’ya dönerken, beraberinde Konya Vali Aydın Nezih Doğan’la birlikte haberdar olduğu kazada yaşamını yitirenlerin cenazelerinin bulunduğu Kula Devlet Hastanesi’ne uğradı. Burada kazazede yakınlarına başsağlığı dileyen Bakan Davutoğlu, daha sonra Ankara’ya hareket etti.

    Kazada yaşamlarını yitiren aynı aileden 8 kişi, bugün Kula İlçesi’ne bağlı Kömişin Köyü’nde toprağa verilecek.


    Kazanın nedeni kalp krizi

    Ankara karayolunu kan gölüne çeviren ve aynı ailden 8 kişinin öldüğü kazada hafif ticari aracın sürücüsü 63 yaşındaki Yusuf Çevik'in ilk belirlemelere göre kalp krizi geçirdiği belirtildi.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow