hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Akılları yeni mi başlarına geldi?"

    Akılları yeni mi başlarına geldi
    expand

    CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, "Özel yetkili mahkemelerin hukuk devletinde yeri yoksa, neden getirmişler? Yeni akılları başlarına geldi?" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tarhan, Avrupalı Yargıçlar ve Savcılar Birliği Yönetim Kurulu Üyelerini kabulünden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Bir gazetede çıkan, "CHP'nin politika üretememesinden şikayetçi olduğu gerekçesiyle 6 haftadır partinin MYK toplantılarına katılmadığı" haberlerinin sorulması üzerine Tarhan, "Bizde kervan yürür, kervan yürüyor. Dedikodu üzerinden konuşmayı uygun bulmuyorum. Özellikle de başlığı ile içeriği birbiriyle tamamen çelişen, içinde zeka belirtisi olmayan gazete manşetlerine cevap vermeyi düşünmüyorum" dedi.

    Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın "özel yetkili mahkemelerin hukuk devletinde yeri yok" açıklamasının sorulması üzerine Tarhan, "Hukuk devletinde yeri yoksa neden getirmişler? Yeni akılları başlarına geldi? Ayrıca özel yetkili mahkemeler kaldırılmalı ama onlara egemen olan o derebeyi zihniyetini de kaldırmalarını tercih ederim" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Bu kararın arkasında ne olabilir?" sorusuna Tarhan, "Biz ikinci, gizli ajandalarını bilebilecek durumda değiliz. Düz, net, şeffaf, söylenen her şeyin doğru olduğu varsayımıyla değerlendirme yapabiliriz. Gizli bir ajandaları varsa onu bekleyip hep birlikte göreceğiz" karşılığını verdi.

    Başkanlık sistemiyle ilgili bir rapor hazırladığının anımsatılması üzerine Tarhan, şunları söyledi:

    "Bu konuda kapsamlı bir çalışma yaptım. Bu tartışmaların AKP'nin otoriter iktidarını daha da güçlendirmek için yapılan bir hazırlık olduğunu düşünüyorum. Dünyada, Avrupa'da başkanlık ve yarı başkanlık sisteminin başarılı örnekleri son derece az. AKP'nin, parlamenter sistemi güçlendirmek, açıklarını, boşluklarını, yanlışlarını, uygulamadaki problemlerini gidermek yerine, bizi, hiç bilinmeyen bir tehlikeli suya sürüklemeye çalıştığını düşünüyorum."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow