hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır'da mayın tuzağı: 3 şehit

    Diyarbakırda mayın tuzağı: 3 şehit
    expand

    Diyarbakır'ın Lice ilçesinde araziye döşenen mayının patlaması sonucu 3 asker şehit oldu. Şehit askerlerden birinin Lice İlçe Jandarma Komutanı olduğu bildirildi.

    Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Lice ilçesinin Hedik Köyü yakınlarında terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyon sırasında meydana gelen mayın patlamasında 3 askerin şehit olduğunu söyledi.

    Vali Toprak, bölgede operasyonların aralıksız sürdürüldüğünü kaydetti.

    İngiliz turist serbest

    Öte yandan önceki akşam Diyarbakır Bingöl karayolunda kaçırılan İngiliz turistin dün gece Bingöl Genç ilçesinde serbest bırakıldığı bildirildi.

    Yüksekova'da patlama

    Yüksekova Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren de, Yüksekova-Hakkari karayolunda sabah saatlerinde askeri araçların geçişi sırasında daha önceden yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu bir araçta küçük çapta maddi hasar meydana geldiğini bildirdi.
    Özeren, sabah saatlerinde Hakkari'den Yüksekova'ya doğru gelen askeri araçların Suüstü köyü ile belediye çöplüğü mevkisi arasında geçişi sırasında patlama meydana geldiğini söyledi.

    Kaymakam Özeren, daha önceden yola döşenen ve uzaktan kumandalı olduğunu tahmin ettikleri patlayıcının infilak ettiğini belirterek, patlamada ölen veya yaralanan olmadığını, bir askeri araçta küçük çapta maddi hasar meydana geldiğini bildirdi.

    Kato Dağı'nda operasyon

    Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi yakınlarındaki Kato Dağı'nda tespit edilen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için de hava destekli operasyon düzenledi.

    PKK'lılarla sıcak temas sağlanırken, yer yer çatışmalar çıktı. Kobra helikopterler PKK'lıların bulunduğu alanları bombaladı..

    .Kato Dağı'nın sarp ve derin vadilerinde sıcak temas sağlanan PKK'lılarla yer yer çatışmaların çıktığı bildirildi. Silah sesleri Beytüşşebap İlçe merkezinden duyulurken, çatışmaların sürdüğü belirtildi.

    Kato Dağı'na Beytüşşebap'tan zırhlı araçlarla askerler de sevkedildi.

    Cumhurbaşkanı Gül'den mesaj

    Şehit haberlerinin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den açıklama geldi.

    Hain saldırıyı nefretle telin ettiğini kaydeden Gül, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Şiddetten ve gözyaşından beslenen, Türkiye'nin her alanda yükselmesinden rahatsızlık duyan terör örgütü, yeni acılar yaşatarak insanlık dışı tutumunu, kötü emellerini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Türkiye, halkımızın birliğini, bütünlüğünü, huzurunu tehdit eden, vatandaşlarımızın hayat hakkına kasteden teröre karşı mücadelesini taviz vermeden devam ettirecektir. Terörden, şiddetten medet umanlar karşısındaki en büyük gücümüz milletimizin ve devletimizin kararlılığı, birlik ve beraberliğimiz, demokratik değerlere bağlılığımız olacaktır. Ayrıca, bu süreçte herkesin sorumlu bir yaklaşım sergilemesi de en tabii beklentimizdir. En değerli varlıklarını aziz vatanımız için feda eden ailelerimizin acısını yürekten paylaşıyorum. Mukaddes vatan görevini yaparken şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow