hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uludağ Üniversitesi'nde yangın

    Uludağ Üniversitesinde yangın
    expand

    Uludağ üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin zemin katındaki yemekhanede yangın çıktı. Yangın, itfaiye ekiplerinin uzun çabaları sonucunda söndürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Marmara Bölgesi'nin en büyük üniversite hastanesi olan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yemekhane bölümünde bu sabah henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Görevliler vatandaşları zemin katından kısa sürede tahliye ederken Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

    Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 2010 yılının eylül ayında çatı katındaki onarım çalışmaları sırasında çıkan yangın korku ve paniğe neden olmuştu.

    Yangın söndürüldü

    Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'ne bağlı Görükle Mahallesi'nde bulunan Uludağ Üniversitesi Kampusu içinde yer alan 750 yatak kapasiteli Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bu sabah çıkan yangın söndürüldü.

    Yemekhanenin arkasında bulunan trafonun, klimalara yüklenilmesi sonucu patlamasıyla başlayan yangın, kısa sürede hastalara yemek dağıtımı yapılan strafor servis tabaklarının depolandığı kısma sıçradı. Çabuk yanan ve yoğun duman oluşumuna neden olan straforlardan yayılan duman kısa sürede yemekhane, acil servis, hematoloji ve onkoloji bölümlerine yayıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sevk edilen Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, hastaların dumandan etkilenmemesi için 4 katta bulunan onkoloji servisindeki 28 hasta tahliye edildi. 

    İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu yangın söndürülürken, binaya yayılan dumanın tahliyesine çalışılıyor. Yangına toplam 13 itfaiye aracı müdahale etti. Sağlık Müdürlüğü de Uludağ Üniversitesi'ne çok sayıda ambulans yönlendirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow