hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'den THY'ye suç duyurusu

    CHPden THYye suç duyurusu
    expand

    CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 305 personeli işten çıkartarak "sendikal hakların kullanılmasını engelledikleri" gerekçesiyle THY ve THY Teknik A.Ş yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

    Tanal, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçesi verdi.

    Dilekçede, THY ve THY Teknik A.Ş'de çalışan ve "sendikal hak olan grev haklarını kullanan" toplam 305 işçinin iş haklarının, basındaki haberlere göre, cep telefonlarına gönderilen SMS'lerle feshedildiği ifade edildi.

    THY ve Teknik A.Ş. yöneticilerinin, işçilerin iş haklarını feshederek, toplu işten çıkarmanın düzenlendiği İş Kanunu'nun 29'uncu, Anayasa'nın "Çalışma hakkı ve ödevi" başlıklı 49'uncu ve "Sendika kurma hakkı" başlıklı 51'inci, TCK'nın "Sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi" başlıklı 118'inci, "Ayrımcılık" başlıklı 122'nci ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin "Ayrımcılık" ve "Dernek kurma ve toplantı özgürlüğü" başlıklı 11'inci ve 14'üncü maddelerini ihlal ettikleri kaydedildi.

    Suç duyurusu dilekçesinde, Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin ile Genel Sekreter Mustafa Yağcı "tanık" olarak gösterildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow