hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "Babamız olsa bırakırız"

    Erdoğan: Babamız olsa bırakırız
    expand

    Başbakan Erdoğan, Suriye'de sivil halka yönelik saldırılar için, ''Barbarlık'' dedi. Erdoğan, ''Saddam Halepçe'de katliam yaparken suç oluyor da Beşar Esad Hama'da katliam yapınca suç olmuyor mu" diye sordu. Başbakan, muhalefetin ''Esad ile iyi günleriniz vardı'' eleştirisine de, ''Ailece görüşüyorduk ama çizgiden kopulduğu anda babamız olsa bırakırız'' cevabını verdi.

    Erdoğan, AK Parti Denizli İl Başkanlığı'nın 4'üncü olağan kongresine katıldı.

    Başbakan Erdoğan, CHP'nin 4 4 4 düzenlemesinin esastan iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuruyu eleştirdi.

    Erdoğan, "4 4 4'le ilgili olarak anamuhalefet partisi önce 'bizim de buna desteğimiz var; meslek okulları niçin mahrum olsun' derken Anayasa Mahkemesi'ne usulden müracaatı reddetmesine karşı bu defa esastan tekrar Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor olduğu gün bugün. Çok anlamlıdır bu. Bunlar, sözlerinde samimi değil. Akşam başka sabah başka. Dik durmak başka birşey" diye konuştu.

    Başbakan, "Bugün karneler alındı. 4 4 4'le ilgili olarak anamuhalefet partisi önce 'bizim de buna desteğimiz var; meslek okulları niçin mahrum olsun' derken Anayasa Mahkemesi'ne usulden müracaatı reddetmesine karşı bu defa esastan tekrar Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor olduğu gün bugün. Çok anlamlıdır bu. Bunlar, sözlerinde samimi değil. Akşam başka sabah başka. Dik durmak başka birşey. İşte biz bu yola çıktığımızda hep dik durduk. Mümkün olduğunda dikleşmedik ve dikleşmeyeceğiz. Ülkemiz için hangi çözüm olursa olsun biz sahibini sormayız; çözümüne bakarız ve o çözümle yola devam ederiz" diye konuştu.

    "Halep oradaysa arşın burada"

    Küresel ekonomik krize rağmen Türkiye'nin Çin'den sonra dünyada en hızlı büyüyen ikinci ülke olduğunu kaydeden Erdoğan, Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırdık. Halep oradaysa arşın burada" dedi.

    "Sen neden onların kuyruğuna takılıp gidiyorsun"

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun büyüme rakamlarına ilişkin eleştirilerine tepki gösteren Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

    "Şimdi birileri çıkıyor. CHP Genel Başkanı... 'Bu rakamlar yanlış. Türkiye dünyada en hızlı büyüyen ikinci ülke değil' diyor. Bunların isminin başında hesap uzmanı sıfatı var ama bunlar gösterge okumayı dahi maalesef bilmiyorlar.

    Yahu Türkiye'ye bu haksızlığı uluslararası bazı kredi kuruluşları zaten yapıyor. Sen neden onların kuyruğuna takılıp gidiyorsun. Sen neden o art niyetli kredi derecelendirme kuruluşlarının dilini üslubunu kullanıyorsun. Sayın Kılıçdaroğlu herhalde Yunanistan ekonomisini kurtardı ama demek ki bizim bundan haberimiz yok"

    CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, "Yunanistan ekonomisi Türkiye ekonomisinden daha iyi durumda" açıklamasını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

    "Kendi diliyle onu şurada vuruyorum. Daha geçen yıl seçim propagandalarında 'Yunanistan ekonomisini de biz kurtaracağız' açıklama yapmamış mıydı? Hatta Yunanistan'ın bir gazetesi, bununla dalga geçti. 'Dayan Yorgo Kılıçdaroğlu geliyor' diye başlık attı. Hale bakın. Sayın Kılıçdaroğlu herhalde Yunanistan ekonomisini kurtardı ama demek ki bizim bundan haberimiz yok. Bu Türkiye'ye haksızlıktır.

    Bu, Türkiye'nin işverenine, sanayicisine, ihracatçısına, esnafına, çiftçisine, işçi ve memuruna haksızlıktır. En uzak ülkelerden ekonomi uzmanları Türkiye'yle ilgili takdirlerini ifade ederken, anamuhalefet partisi genel başkanının kendi ülkesine bu haksızlığı yapması en hafif tabiriyle
    yazıktır."

    "Komşumuzun dinine, diline ırkına bakmayız"

    Avrupa Birliği'nin Yunanistan'a "ayakta kalması için" 100 milyar euro para aktardığını hatırlatan Erdoğan, "Kalamıyor, bak şimdi yeniden seçime gidiyor. Biz komşumuz olan Yunanistan'ın yaşadığı zorlukları biliyoruz. Yunanistan'ın yaşadığı zorluklara, içinden geçtiği zor döneme asla ve asla duyarsız kalmayız, kalamayız. Biz, 'komşusu açken tok yatan bizden değildir' emrine muhatap bir medeniyetin mensuplarıyız. Komşumuzun dinine, diline ırkına bakmayız. Komşuluk hakkına biz riayet ederiz. İçinden geçtiği bu zor dönemde Yunanistan'la her konuda dayanışma içindeyiz; olmaya da devam ederiz" ifadelerini kullandı.

    ESAD'LA İLİŞKİLER

    Başbakan Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile geçmişte iyi ilişkileri olduğu yönündeki eleştirilerle ilgili "Doğrudur, vardı, ailece görüşüyorduk. Ama çizgiden kopulduğu anda biz babamız olsa bırakırız. Çünkü biz Hakkı ayağa kaldırmaya memuruz, zulmü değil" dedi.

    Erdoğan şöyle devam etti:

    "Hama ile birlikte Suriye'nin diğer kentlerinde yapılan katliamı sessiz, tepkisiz, umursamaz şekilde seyredenler akan kanın kendi ellerine, kendi yüzlerine, kendi vicdanlarına sıçrayacağını görmelidir,
    bilmelidir. Kim olursa olsun biz Türkiye olarak bunun takipçisiyiz. Sonuna kadar takip edeceğiz.

    Hiç kimse kenara çekilip de elini kolunu bağlayıp oturamaz. Devlet destekli milislerin gözü dönmüş katliamları karşısında artık hiç kimse sessiz duramaz. Dünyanın farklı bölgelerinde işlenen insanlık suçlarına, Müslümanlara karşı yapılan zulümlere haklı olarak duyarlılık gösterenler Suriye konusunda
    niçin aynı duyarlılığı ortaya koymuyorlar? Suriye'de öldürülenler insan değil mi? Orada
    katledilenler Müslüman değil mi? Katilin kimliği çok mu önemli sizin için?

    Birliğimiz, kardeşliğimiz her türlü siyasi çıkarın çok ama çok üzerindedir. Nereden gelirse gelsin fitneye, dedikoduya, fesada itibar etmeyeceğiz. Bölgemizin çok zor bir süreçten geçtiği şu dönemde kardeşliğimize, birliğimize, dirliğimize kastedenleri aramıza yaklaştırmayacağız."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow