hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Cihan Kansız'la da telefonla görüştüm!"

    Cihan Kansızla da telefonla görüştüm
    expand

    Ergenekon soruşturması kapsamında yargılanan emekli askeri savcı Bahadır Berk, iddianameye konulan iş ve özel yaşamına ilişkin telefon görüşmelerine tepki göstererek, "Trabzon'da 1997'de askeri başsavcı olarak görev yaparken bu iddianameyi yazan savcı Cihan Kansız da orada görevliydi. Hiç görüşmediysem 10 kez telefonla görüşmüşüzdür. Ne oldu şimdi, örgütsel irtibat mı oldu?" dedi.

    Ergenekon soruşturması kapsamında Mehmet Perinçek ve Aydınlık Gazetesi sahibi Mehmet Sabuncu'nun da aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında açılan davanın 6. duruşması sona erdi.

    "20 yıl adalete ve Türkiye Cumhuriyeti'ne hizmet ettim" diyen tutuksuz sanık emekli askeri savcı Bahadır Berk, Çorlu'da 5. Kolordu'da başsavcılık görevinde bulunduğunu söyledi. 2008 yılının mart ayında emekli olduğunu söyleyen Berk, İşçi Partisi'ne de 2009 yılında üye olduğunu ve Çorlu İlçe yönetimine girdiğini belirtti. 4 yıldır telefonlarının dinlendiğini belirten Berk, iş ya da özel nedenlerle yaptığı telefon görüşmelerinin iddianamede örgütsel irtibat olarak değerlendirildiğini anlattı.

    Bahadır Berk, iddianameyi hazırlayan özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız ile aynı dönemde Trabzon' da görev yaptıklarını belirterek, "Trabzon'da 1997'de askeri başsavcı olarak görev yaparken bu iddianameyi yazan savcı (Cihan Kansız) da orada görevliydi. Hiç görüşmediysem 10 kez telefonla görüşmüşüzdür. Ne oldu şimdi, örgütsel irtibat mı oldu?" dedi.

    Ergenekon Davası sanıklarından Güler Kömürcü Öztürk ve Sevgi Erenerol ile yaptığı telefon görüşmelerinin iddianamelerde ve polis tutanaklarında farklı sayılarda yazıldığına dikkat çeken Berk, "Nasrettin Hoca'nın kazanı mı bu? Doğuyor, çoğalıyor, ölüyor" diye konuştu.

    Üye Hakim Sedat Sami Haşıloğlu, Berk'in yaptığı bir telefon görüşmesinde "Başka kişiler arasında geçen bir konuşmada Abdullah Öcalan'ın asılmayıp nerede besleneceğinin tartışıldığını" söylediğini belirterek, "Abdullah Öcalan'ın idamı mümkün mü, aleyhine verilen karar geri döner mi, bir hukukçu olarak bunu açıklar mısınız?" diye sordu. Sorunun yargılama ile ilgisi olmadığı gerekçesiyle cevap vermesinin doğru olmadığını ifade eden Berk, idama karşı olduğunu belirtti.

    Doğu Perinçek'e duyduğu saygı haricinde aralarında herhangi bir irtibat bulunmadığını dile getiren Berk, "İlk kez duruşmalara geldiğimde tanıdım ve elini sıktım" dedi.

    Savunmaların alınmasına ara veren mahkeme heyeti duruşmayı 14 Haziran'a saat 08.45'e erteledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow