hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eski sendika başkanına yakalama kararı

    Eski sendika başkanına yakalama kararı
    expand

    Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri ve Yol-İş Sendikası'nın Genel Başkanı Ramazan Ağar ile eski Genel Başkanı Fikret Barın'ın da arasında bulunduğu 9 kişinin "sendikanın paralarını usulsüz kullandıkları ve sendikayı zarara uğrattıkları" gerekçesiyle yargılandığı davada mahkeme, duruşmaya gelmeyen Barın hakkında yakalama kararı çıkardı.

    Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Şinasi Tuysuz ile diğer sanık avukatları katıldı.

    Şinasi Tuysuz, savunmasında, suçlamanın yapıldığı 2005-2008 yılları arasında sendikanın genel mevzuat sekreterliğini yaptığını belirterek, "İddianamede yer alan hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

    Duruşmada, 2005-2008 yılları arasında sendikanın matbaa işlerini yapan Ferit Tekin ile sendikada çeşitli görevlerde bulunan Fahri Yıldırım davaya müdahil olma talebinde bulundu.

    Söz alan sanık avukatları da Tekin ve Yıldırım'ın zarara uğramadığını savunarak, müdahillik taleplerinin kabul edilmemesini istedi.

    Duruşmaya gelmeyen sanık Fikret Barın hakkında, savunması alındıktan sonra serbest bırakılmak üzere yakalama kararı çıkaran mahkeme, Tekin ve Yıldırım'ın müdahillik taleplerini reddetti. Bazı eksik belgelerin tamamlanmasına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

    İddianamede, "güveni kötüye kullanmak" suçlamasıyla sendikanın Genel Başkanı Ramazan Ağar'ın 56 ve Genel Sekreter Tevfik Özçelik'in ise 28 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

    İddianamede ayrıca, aynı suçlardan, bir dönem SGK Yönetim Kurulu'nda da görev yapan sendikanın eski Genel Başkanı Fikret Barın'ın 49, eski Yönetim Kurulu Üyeleri Nuhi Çelebi'nin 35, Hüseyin Baykal'ın 7, Kenan Özsüer, Fahrettin İnan ve Şinasi Tuysuz'un 21'er, Muhasebe Müdürü Mahmut Ballıktaş'ın ise 42 yıla kadar hapse mahkumiyeti talep edilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow