hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uzlaşma Komisyonu liderler turunda...

    Uzlaşma Komisyonu liderler turunda...
    expand

    TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri, liderler turu kapsamında, Başbakan Erdoğan'ı ziyaret etti.

    Başbakan Erdoğan'ın, TBMM'deki AK Parti Grup Başkanlığı'ndaki makamındaki görüşmeye, Komisyon üyesi milletvekilleri de katılıyor.

    Çiçek, Erdoğan'ın, Komisyon üyelerine, "Siz işinize bakın, dışarıda tartışmalar olabilir ama komisyon olarak doğru olan neyse siz bu çalışmaları sürdürün" mesajını verdiğini aktardı.

    Çiçek, şöyle devam etti:

    "Ziyaretlerin amacı, evvela bu Anayasa yapım süreciyle ilgili olarak kendilerine birinci elden bilgi vermektir. Bizim komisyonumuz Anayasa ve İçtüzük'te var olan bir komisyon değil bir teamülü komisyondur. 4 siyasipartimizin mutabakatı ve desteğiyle bu çalışmaları sürdürüyoruz. 19 Ekim'den bugüne kadar da bu destek sayesinde belli çalışmaları yaptık. Şimdi yeni sürece girdik. Yazım süreci bu işin en zor kısmıdır. Doğrusunu isterseniz bu süreçte siyasi partilerin, genel başkanlarımızın sürecikolaylaştırıcı, kamuoyunun ilgisini artırıcı zaman zaman tartıştığımız ve tartışacağımız konularda da bizim işimizi kolaylaştırıcı yaklaşımlarını talep ediyoruz. Hem Sayın Cumhurbaşkanımızdan hem de sayın genel başkanlardan... Dolayısıyla, bilgilendirme, destek isteme, zorluklara karşı da işi kolaylaştırıcıbir destek beklediğimizi ifade ettik."

    Komisyon üyeleri dün de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Çankaya Köşkü'nde ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunmuştu.

    Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri, liderler turu kapsamında, 18 Haziran Pazartesi günü saat 12.00'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve saat 14.00'de de BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret edecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow