hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mesut Yılmaz'ın annesi toprağa verildi

    Mesut Yılmazın annesi toprağa verildi
    expand

    Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın annesi Güzide Yılmaz (87), İstanbul'da toprağa verildi.

    Güzide Yılmaz için Teşvikiye Camisi'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cami avlusunda Mesut Yılmaz, eşi Berna Yılmaz, oğulları Yavuz ve Hasan Yılmaz, kardeşi Turgut ve eşi Claudia Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu aile üyeleri taziyeleri kabul etti.

    Törene, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, CHP Milletvekilleri Aydın Ayaydın ve Ensar Öğüt, eski bakanlar Hasan Gemici, Işın Çelebi, Hüsamettin Özkan, Yaşar Okuyan, Güneş Taner, Bahattin Yücel, Yüksel Yalova, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak, eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, işadamları Mustafa Koç, Yılmaz Ulusoy, Cem Hakko, Erdoğan Demirören, sanatçılar Erol Evgin ve Perran Kutman'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

    Cenaze törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın yanı sıra Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım adına da çelenk gönderildiği dikkati çekti.

    Mesut Yılmaz'ın annesi Güzide Yılmaz, Edirnekapı Sakızağacı Şehitliği'nde toprağa verildi.

    Teşvikiye Camisi'nde gazetecilerin soruları üzerine Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Allah rahmet eylesin. Annelerin yeri bambaşka. Bakmış, büyütmüş" dedi.

    Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak da iki gündür aileyle birlikte olduğunu belirterek, "Anne acısının ne zor birşey olduğunu gördüm. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

    Eski bakanlardan Yaşar Okuyan da, Güzide Yılmaz'ı uzun süredir tanıdığını ifade ederek, "Bir çok defalar sohbet ettiğimiz oldu. Kendisi iyi bir insandı. Hayırsever bir özelliği vardı. İnsanlara yardımcı olma çabası içindeydi. Hanımefendiye Allah rahmet eylesin. Bütün ailesine de başsağlığı diliyorum" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow