hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Silopi'de deprem

    Silopide deprem
    expand

    Saat 08.52 de Merkezüssü Şırnak Silopi Pınarönü olan 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şırnak Valiliği Kriz Merkezi, depremde yaralananların sayısının 23 olduğunu belirtti.

    Şırnak'ta iki dakika arayla 5.5 ve 4.0 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 08.50'de İkizce'de 4.0 ve saat 08.52'de Silopi ilçesine bağlı Pınarönü köyünde 5.5 büyüklüğünde iki deprem kaydedildi. Sarsıntıların derinlikleri sırasıyla 7.2 ve 5.4 kilometre olarak belirlendi.

    Vali Vahdettin Özkan: "Can kaybı yok"
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, meydana gelen depremlerde can kaybının olmadığını söyledi.

    Vali Özkan AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 08.50'de saat merkezi üssü İkizce'de 4.0 şiddetinde ve saat 08.52'de ise merkez üssü Silopi ilçesine bağlı Pınarönü Köyü'nde 5.5 şiddetinde iki ayrı deprem meydana geldiğini belirterek, "Depremlerde can kaybı yok. Şırnak merkezde Bahçelievler Mahallesindeki Külliye Camisinde hasar var" dedi.

    Yaralı sayısı: 23

    Şırnak Valiliği Kriz Merkezi, depremde yaralananların sayısının 23 olduğunu belirtti.

    Şırnak Valiliği Kriz Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, merkez üssü Silopi ilçesi ve merkeze bağlı İkizce Köyü olan 4.0 ve 5.5 büyüklüğünde meydana gelen iki ayrı depremde can kaybı olmadığını, yaralıların sayısının ise 23 olduğunu bildirildi.

    Yaralıların, Cizre ve Silopi devlet hastanelerinde tedavi altına alındığı kaydedilen açıklamada, "Depremde yaralanan 23 kişiden 6'sı Silopi, 17'si de Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Hastaneye başvuran vatandaşların bir çoğu ayakta tedavisi yapılarak taburcu edildi. Depremin merkez üssünün Silopi olması nedeniyle tedirginlik duyan yaralılardan bazıları Silopi'ye gitmek istemediği için Cizre Devlet Hastanesi'ne sevk edildi" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Depremin ardından Şırnak ve Silopi'de "Kriz Merkezi" oluşturulduğukaydedilen açıklamada, şunlara yer verildi: "Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce 45 binada yapılan ilk tespit çalışmasında Külliye Camisinin iki minaresinin ağır hasarlı olduğu, İl Emniyet Müdürlüğü, Özel Harekat hizmet binaları ile Cumhuriyet Anadolu Lisesinde hafif çapta hasar meydana geldiği belirlendi. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi'ne bağlı teknik personelden oluşan 6 ekibin depremin merkez üssü olan Silopi'deki binalarda yaptığı incelemede, ilçede 2 ağır, 3 orta ve 20 de hafif hasarlı bina tespit edildi. Deprem sonrasında Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca Muş'tan ve Van'dan birer AFAD ekibi Şırnak'a gelmek üzere yola çıktı."

    Kandilli Rasathanesi'nin sismik hareketliliğin devam edeceği ve ufak çaplı sarsıntıların normal olduğu bilgisini verdiği ifade edilen açıklamada, vatandaşlardan ağır hasarlı konutlara girmemeleri ve bu konutlarla ilgili kriz merkezlerine bilgi vermeleri konusunda duyarlılık beklendiği belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow