hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fethiye'de tsunami korkusu

    Fethiyede tsunami korkusu
    expand

    Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne bağlı Ölüdeniz Beldesi'nde Pazar günü meydana gelen Richter ölçeğine göre 6 büyüklüğündeki deprem ardından artçı sarsıntılara alışmaya çalışan halk, tsunami söylentisiyle paniğe kapıldı. Sabaha karşı Fethiye ve Demre'de evlerini boşaltan çok sayıda kişi yüksek rakımlı alanlara ve köylere akın etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pazar günü Ölüdeniz açıklarında meydana gelen Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde hissedilen 6 büyüklüğündeki deprem ardından meydana gelen çok sayıda artçı sarsıntı, halkı tedirgin etti.

    Son olarak internet ve cep telefonlarıyla yayılan tsunami söylentisi bu sabaha karşı halkın paniğe kapılmasına neden oldu. Fethiye'ye bağlı Kumluova ile Karadere Beldesi'nde oturanlar evlerini boşaltarak 3 kilometre uzaklaktaki dağlık alana çıktı. Traktör römorkları ve minibüsleri dolduran çok sayıda kişi sabahın ilk saatlerine kadar tedirgin bir bekleyiş içerisine girdi.

    Ailesini aracıyla tepelik alana getirerek bekleyen İlyas Işıklı, "Eşime gece yarısı tsunami olacak diye telefon gelmiş. Bana söyleyince ailemi alıp evden çıktım" dedi. Söylenti nedeniyle çok kortuklarını belirten Ayşe Kurt ise, "Yakınlarımız telefonla arayıp tsunami olacağını söylediler. Kendimizi herkes gibi tepeye zor attık" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Demre'de karayolu kapandı

    Antalya'nın Demre İlçesi'nde de tsunami söylentisinin yayılmasıyla birlikte halk sokağa döküldü. Özellikle sahil şeridinde oturanlar evlerini boşaltarak Kaş-Demre Karayoluna çıktı. Polis ve jandarma ekipleri trafiğe kapanan yolda bulunanları sakinleştirmek ve evlerine göndermek için çaba harcadı. Havanın aydınlanmasının ardından sakinleşenlerden bir bölümü uyarıları dikkate alarak evlerine döndü. Söylentinin etkisinde kalan bazı aileler yüksek alanlarda bekleyişe devam etti.


    "Tsunami riski yok! "

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, (AFAD) 10 Haziran 2012 tarihinde Fethiye'de meydana gelen 6 büyüklüğündeki deprem sonrası tsunami söylentileri çıkması üzerine yazılı bir açıklama yaptı. AFAD açıklamada bölgede tsunami riski oluşturacak fay hatlarının bulunmadığını ve tsunami yaratacak herhangi bir depremin beklenmediğini belirtti.

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, (AFAD) yapılan yazılı açıklama şöyle; "10 Haziran 2012 tarihinde Fethiye ilçesine 35 km. uzaklıkta meydana gelen 6 büyüklüğündeki deprem sonrası, bölgedeki deprem aktiviteleri AFAD Başkanlığı tarafından titizlikle takip edilmektedir. Buna göre; yaşanan 6 büyüklüğündeki depremden sonra, AFAD Başkanlığı Ulusal Gözlem İstasyonları'ndan elde edilen verilere göre; 10 Haziran tarihinde 135, 11 Haziran tarihinde 60, 12 Haziran tarihinde 22, 13 Haziran tarihinde 8, 14 Haziran tarihinde 6 adet olmak üzere Büyüklükleri 2 ile 3 arası 152 adet, 3 ile 4 arası 39 adet, 4 ile 5 arası 9 adet, 5 ile 6 arası 1 adet olmak üzere artçı depremler yaşanmıştır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Deprem aktivitelerinden de anlaşılacağı üzere, artçı depremler büyük ölçüde azalmaktadır. Bölgede tsunami riski oluşturacak fay hatları bulunmamakta ve tsunami yaratacak herhangi bir deprem beklenmemektedir. Bölgenin deprem aktivitesi ülkemizin diğer bölgelerinde olduğu gibi AFAD Başkanlığı tarafından 7 gün 24 saat süreyle izlenmekte elde edilen bilgiler www.afad.gov.tr ve www.deprem.gov.tr adresinden yayınlanmaktadır."


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow