hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fethullah Gülen'i Türkiye'ye çağırdı

    Fethullah Güleni Türkiyeye çağırdı
    expand

    10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapanış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden Fethullah Gülen'i Türkiye'ye çağırdı.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Gurbet hasrettir. Hasret bedeli çok ağırdır, faturası çok ağırdır. Biz, gurbette olup, şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz" dedi.

    Erdoğan, Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen 10. Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış törenine, eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldı.

    Kapanış töreninde bir konuşma yapan Erdoğan, dünyanın değişik ülkelerinden çok sayıda kişinin buraya geldiğini ifade etti.

    Başbakan Erdoğan'ın, "Kardeşlerim, gurbet hasrettir. Hasret bedeli çok ağırdır, faturası çok ağırdır. Biz, gurbette olup, şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz" şeklindeki sözleri katılımcılardan büyük alkış aldı.

    Erdoğan, "Gurbet aynı zamanda garipliktir. Zaten oradan anlamını yükleniyor. Onun için de biz garipliğe tahammül edemeyiz. Diyoruz ki, bu sıla hasreti artık bitmelidir, bitsin istiyoruz. Doğrusu ben şu andaki tavrınızla hep birlikte bu hasretin bitmesini istediğinizi anlıyorum. Öyleyse bitsin bu hasret diyelim. Bu anlamlı gecede kadim bir medeniyetin evlatları olarak, zengin bir kültürün diliyle, Türkçe'yle bize ve dünyaya seslendiğiniz için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Gurbeti bir kenara, hasreti bir kenara bırakalım diyorum" şeklinde konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow