hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'den Zana'nın açıklamalarına destek

    CHPden Zananın açıklamalarına destek
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'nın açıklamalarını, "Genelde söylediği şeylerin enerjisi olumlu yapıdadır. Ama söylediği her şeyde mutabık mıyız; değiliz. Konuşmak, katkı yapmak iyidir. Zana da bunu yapmıştır" diye değerlendirdi.

    Loğoğlu, Suriye'deki gelişmelere ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

    Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'nın açıklamalarına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Loğoğlu, "Zana, bu meselenin tarihi içinde ismi, yeri olan bir kişi. Kapsamlı bir mülakat vermiştir, genelde söylediği şeylerin enerjisi olumlu yapıdadır. Ama söylediği her şeyde mutabık mıyız; değiliz. Ama bu konuda söz sahibi olduğu değerlendirilen kişilerin görüşlerini açıklaması yararlıdır. Tek tek hangi noktada doğru, yanlış söylüyor; ayrı ayrı değerlendirilecek hususlar. Konuşmak, katkı yapmak iyidir. Zana da bunu yapmıştır, saygıyla karşılamak lazım" diye konuştu.

    Loğoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Öcalan'a ev hapsine ilişkinverdiği yanıta yönelik değerlendirmesinin istenmesi üzerine, ısrarla içerik konularına girmekten kaçındıklarını belirtti.

    Loğoğlu, "PKK'nın silah bırakmasının karşılığında hiçbir şey olamaz. Denge öyle bir denge değil. PKK'nın her halükarda silahı bırakması lazım. Öcalan hapiste, mahkum ancak yasayla değiştirebilirsiniz. Bizim öngördüğümüz toplumsal mutabakat komisyonu çerçevesinde gündeme getirmek isteyen olursa orada konuşulur. Görüşümüz var ama bu aşamada paylaşmayı öngörmüyorum" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow