hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gaziosmanpaşa'da polise silahlı saldırı...

    Gaziosmanpaşada polise silahlı saldırı...
    expand

    İstanbul Gaziosmanpaşa'da düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan bir polis kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Edinilen bilgiye göre, Etiler polis merkezinde görevli 2 polis memuru ekip aracıyla Gaziosmanpaşa'ya evrak bırakmaya gitti. Polislerden biri Gaziosmanpaşa Eski Edirne Asfaltı'ndaki özel bir hastaneye girdiği sırada diğer polis memuru 30 yaşındaki Zekeriya Yurdakul da araçtan indi. Yurdakul, hastanenin karşısındaki bir restorana yemek yemeye gitti.

    Yurdakul burada biri kadın 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırganlar polis memurunu yaraladıktan sonra kaçtı. Saldırıda yaralanan polis memuru Yurdakul, olayın önünde gerçekleştiği hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şehit polisin cenazesi Adli Tıp'a kaldırıldı.

    İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Çapkın inceleme sonrası yaptığı açıklamada, "Henüz birşey söylemek için erken" dedi.

    6 adet boş kovan bulundu

    Polis, saldırının dün akşam Avcılar'da gerçekleşen ve bir polisin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyla bağlantılı olabileceğini belirtti. Olay yerinde 6 adet boş kovan bulundu. Saldırının ardından polis, eşkalleri belirlenen saldırganları yakalayabilmek için operasyon başlattı. Operasyona polis helikopteri de destek veriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vali Mutlu: Polisi şehit edenler 2 kişi

    İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da Gaziosmanpaşa'da polis ekibine düzenlenen ve 1 polis memurunun şehit olduğu silahlı saldırıya ilişkin, "Saldırının iki kişi tarafından gerçekleştirildiği yönünde bize gelen ilk bilgiler var" açıklamasında bulundu.

    Terörün bir çıkış noktası olmadığı vurgulayan Mutlu, "Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz. Devletimiz güçlüdür. Bu saldırılar milletimizi yıldırmaz. Bizi yıldırmaya çalışacak bu tür saldırılarda, aslında çok daha güçlü ve kenetlenmiş bir mücadeleyi başlatmış oluyoruz. Bizim için artık saldırının faillerini yakalamaktan başka önemli bir görev yoktur. İstanbul'un huzuruna, halkımızın huzuruna ve güvenliğine saldıran, bize ve İstanbul'un huzuruna saldırmıştır. Bunları yanına kar bırakmayız. Biz bu şehri, güvenli bir kent olarak 14 milyon hemşehrisiyle beraber yaşatacağız. Bunun hesabını, yapan saldırganlardan kısa sürede soracağız" dedi.

    Polisin yaptığı inceleme devam ediyor.

    Cenazesi Ankara'ya gönderilecek

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, şehit polis memuru Zekeriya Yurdakul'un cenazesinin, yarın saat 11.00'de Vatan Hizmet Binası önünde düzenlenecek resmi törenden sonra memleketi Ankara'ya gönderileceği bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow