hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şemdinli'de araç bekleyenlere ateş açıldı

    Şemdinlide araç bekleyenlere ateş açıldı
    expand

    Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ne bağlı Durak Köyü’nde bir araçtan ateş açılması sonucu 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

    Saldırı, dün akşam Yüksekova-Şemdinli karayolunda meydana geldi.

    Şemdinli İlçesi’nin Durak Köyü yolunda araç bekleyenlere kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından bir araç içerisinden ateş açıldı.

    Açılan ateşle 33 yaşındaki Fevzi Dündar ile Rıfat Dündar ve 23 yaşındaki Suat Dündar yaralandı. Saldırganlar kaçarken, yaralılar çağrılan ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

    Ağır yaralılardan Suat Dündar kurtarılamadı. Güvenlik güçleri saldırı ila ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

    Cudi Dağı'nda operasyon

    Bu arada Cudi Dağı'ndaki PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan operasyonlar devam ederken, Silopi İlçesi yakınlarındaki Hisar Taburundan Cudi Dağı'na belirlenen terörist hedeflere top atışı yapıldı.

    Irak sınır şeridi üzerinde bulunan Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçesi yakınlarındaki Cudi Dağı'nda PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla bir hafta önce başlatılan operasyonlar devam ediyor.

    Silopi ile Cizre arasında bulunan Yukarıkonak bölgesinden Cudi Dağı'nın alt yamaçlarına çok sayıda tank ve kariyer sevkiyatı yapıldı. Cudi Dağı'nın bazı noktalarında teröristlerin dolaştığı istihbaratı üzerine, Silopi'ye bağlı Hisar taburundan bu sabah belirlenen yerlere top atışları yapıldı. Top atışları nedeniyle, Hisar, Çağlayan ve Tujimyan vadilerinden dumanlar yükselirken, teröristlerin kaçabileceği bölgelere ise jandarma özel harekat timleri sevk edildi. Cudi Dağı'nda teröristler ile güvenlik kuvvetleri arasında bir sıcak temasın ise olmadığı belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow